Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Voltfestivalen

Volt

Festivalen där interaktiv konst möter elektronisk musik

Musikalisk högspänning, avancerade livekonserter, maxade installationer och rena klubbupplevelser. Sedan starten har Volt hyllats av både press och entusiastiska besökare.

Volt har etablerat sig som ett starkt alternativ bland internationella festivaler för elektronisk musik. Festivalen har influerats av storfestivaler som Sónar i Barcelona, Ars Electronica i Linz och Transmediale i Berlin. Men Volt har stått på egna ben sedan starten. Ambitionsnivån är hög och festivalens fingertoppskänsla erkänd. Genom åren har festivalen gästats av artister och konstnärer från länder som Kina, USA, Nederländerna, England, Tyskland med flera.

I juni samlas Sveriges techno- och electronicaelit för att tillsammans med internationella artister, VJ:s och DJ:s bjuda på överraskande livekonserter, intresseväckande installationer och dansbeats. Första festivalen hölls 2009 och juni 2014 var det dags för sjätte upplagan av Volt.

Arrangör

Arrangör Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med EMS/Statens Musikverk, Goethe Institut, Polska Institutet, Resident Advisor, Center Stage, Scenteknik, Audio Light Design, Kulturstaden Uppsala, Musikens Hus Vänner, FLIM