Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Volt presenterar I Break Horses

Ett förädlat sound klätt i dramatisk kostym

Volt presenterar stolt I Break Horses. Förband: Klara Lewis.

Fredag 13 mars 2015
20.00
Sal B


Lägg till i kalender

Biljettpris
160 kronor inkl serviceavgift 

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner

I Break Horses är Maria Lindéns musikaliska projekt. Med debutalbumet ”Hearts” tog hon och hennes bandkollega Fredrik Balck sig 2011 rakt ut i världen från basen i Stockholm. Skivan släpptes på engelska indiebolaget Bella Union och fick inspirerade recensioner från världens alla hörn.

Förväntningarna på ”Chiaroscuro” var minst sagt höga när detta, det andra albumet, damp ner på skivdiskarna i januari 2014. Albumet både infriade och överträffade förväntningarna – och Maria Lindén kunde stolt konstatera att hennes enda mål varit att ”ignorera alla förväntningar som ett andra album innebär.” Det gjorde hon verkligen. Det andra albumet var självsäkert och mer elektroniskt. Kort sagt ett mer förädlat sound, klätt i en mer dramatisk kostym.

Det är inte bara på skiva som I Break Horses har övertygat. Deras livespelningar är omtalade – och de har bland annat varit turnéförband åt kritikerälsklingar som M83 och Sigur Ros. De har spelat på mäktiga festivaler som bland annat Primavera, Latitude och Roskilde. Konserten på Uppsala Konsert & Kongress blir den första svenska klubbspelningen där materialet från senaste skivan presenteras.

Förband är uppsalabaserade Klara Lewis som debuterade med knivskarpa albumet Ett på Editions Mego 2014.

Fredag 13 mars 2015
20.00
Sal B


Lägg till i kalender

Ange e-postadressAnge e-postadress för att lägga in händelsen i kalendern

Biljettpris
160 kronor inkl serviceavgift 

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner