Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Citykollo

Citykollo med mycket hjärta och hjärna!

För första gången arrangerar UKK dagkollo för barn och unga 11-15 år (årskurs 5-9), med två skilda fokus: kultur och vetenskap. Citykollo är fullbokad.

Måndag 12 juni 2017 - Fredag 16 juni 2017
10.00 - 16.00
Sal B, Sal C, Sal D, K1-K3


Lägg till i kalender

FULLBOKAT

Pris
Ingen avgift

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Fritid Uppsala

Du som är nyfiken på teater, musik, cirkus, dans och litteratur eller vill veta mer om hur hjärnan fungerar, dyka ner i matematik och programmering, utforska rymden eller förstå hur människor har tänkt i andra tider borde anmäla dig bums! Du anmäler dig antingen till kultur- eller vetenskapsinriktningen, där varje dag i veckan har ett särskilt tema. Men precis som hjärnans båda halvor inte fungerar utan den andra klarar vi oss inte utan varandra – därför får respektive grupp också möjligheten att testa den andra inriktningen under en timme varje dag.

Citykollo är fullbokad!

Måndag 12 juni

Vetenskap: Rymden
Astronomi och rymdfysik med Nils Bergvall, pensionerad professor i astronomi som har forskat och undervisat om galaxer och kosmologi. Dessutom är Nils amatörmusiker, skriver låtar och föreläste nyligen på Chalmers om kosmiskt ljud och musik.

Kultur: Dans
Tempo, kontraster, puls, känsla, skapa, takt, dans! Ett härligt danspass där du får testa olika sätt att röra kroppen till musik, genom rummet, tillsammans i gruppen. I samarbete med Region Uppsala. Ni kommer också få prova några av cirkusens discipliner så som lindans, jonglering och akrobatik. Vi jobbar i grupp, enskilt och i par. Cirkus Cirkörs pedagoger kommer förhoppningsvis att få dig att våga mer än du trodde och klara av saker du trodde var omöjligt. 

Tisdag 13 juni

Vetenskap: Programmering
Robotsumobrottning med Makertour från Tekniska Museet. En workshop där deltagarna får bygga en egen robot med strawbees och quirkbot.

Kultur: Musik
Gör musik i iPad med Niklas Widén och Johan Sund. Dessutom pratar vi kosmiskt ljud och musik tillsammans med professor Nils Bergvall och resonerar kring frågor som: I rymden hör dig ingen skrika. Är det sant?
I samarbete med Studiefrämjandet Uppsala.

Onsdag 14 juni

Vetenskap: Filosofi
Filosofi med Daniel Mägi – om tankar nu och då. Sedan urminnes tider har mänskligheten funderat över olika frågor. Som exempelvis vad gör en människa god och vad är meningen med livet? Daniel Mägi är utbildad inom filosofi med specialkunskaper inom meningen i livet och moral.

Kultur: Ordet
Litteraturcentrum Uppsala med Anisur Rahman och Zurab Rtveliashvili. Prova att skriva Haikupoesi, berättelse och dialog! Författaren och journalisten Anisur Rahman är född i Bangladesh 1978.
I samarbete med Studiefrämjandet och Litteraturcentrum Uppsala.

Torsdag 15 juni

Vetenskap: Hjärnan
En dag då vi undersöker och lär oss med "knoppen". Varför går det ibland kan lite trögt när man ska göra något man inte gjort förut, kan mobilerna störa hjärnan och hur blir man bättre på att minnas? Det och mycket annat med Åke Pålshammar, neuropsykolog och universitetslektor vid institutionen för psykologi vid Uppsala universitet och Anna Nygren, livsstilspedagog.

Kultur: Teater
Under denna teaterworkshop med Teater Prego, en av Sveriges mest rutinerade improvisationsgrupper, kommer vi använda alla sinnen för att, helt utan manus, improvisera fram teater. Teater du aldrig förut har sett och aldrig någonsin kommer att se igen. 

Fredag 16 juni

Vetenskap: Matematik
Deltagarna erbjuds att prova på matematisk forskning genom att experimentera på olika objekt och frågeställningar. Det kommer också att hållas en lagtävling i problemlösning. Valentina Chapovalova jobbar med barn och unga i alla åldrar genom att undersöka kluriga matteproblem på så kallade Matteklubbar. Hon är även författare till flera böcker om problemlösning.

Kultur: Bild och form
Designlabbet med Adina, Elin och Henny Linn! Lär dig binda en liten anteckningsbok med nål och tråd eller designa en pin med hjälp av vår knappmaskin. Eller gör ett armband eller en nyckelring av cykelslang! Ledare: Henny Linn Kjellberg, Adina Almén & Elin Forssell.
I samarbete med Studiefrämjandet Uppsala och Uppsala MakerSpace.

Anmäl dig

Skriv in följande uppgifter och mejla till kollo@ukk.se 

  • Namn och ålder på deltagaren/na
  • Ange ämne: Vetenskap eller kultur
  • Målsmans namn
  • Målsmans e-postadress
  • Målsmans telefon

Vi besvarar din anmälan så snart vi kan vardagar under kontorstid.

Måndag 12 juni 2017 - Fredag 16 juni 2017
10.00 - 16.00
Sal B, Sal C, Sal D, K1-K3


Lägg till i kalender

Ange e-postadressAnge e-postadress för att lägga in händelsen i kalendern

FULLBOKAT

Pris
Ingen avgift

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Fritid Uppsala