Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Jazzhörnan - Amanda Sedgwick Quintet

Tidlös, fräsch och hårt svängande jazz

En ny jazzscen i Uppsala presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK. Jazzhörnan bjuder på högkvalitativa konserter, levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck! 

Fredag 22 september 2017
20.00
Restaurangen


Lägg till i kalender

Insläpp från 18.00 serveringen öppen

Konsertens längd 
20.00-21.30
Från cirka 22.00 blir det jam fram till midnatt

Biljettpris
160 kronor inkl serviceavgift 

Fri entré efter 22.00

Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress

Tidlös, fräsch, oftast hårt svängande jazz i Bud Powell och Jackie McLeans anda, en blandning av hennes egna kompositioner och mer okända jazzlåtar.

Amanda säger att det är jazz med ett råare, stramare, samtidigt friare uttryck än vad hon bjudit på tidigare. Det är jazz som föds ur den musikaliska logiken, inte i en tänkt attityd, och med det känslomässiga uttrycket som en naturlig följd. Här finns gott om plats för henne själv och de handplockade musikerna att lysa. Och Amanda Sedgwick banar ständigt ny väg genom den täta ackordväven, hon åkallar jazzhistorien och slänger in ett citat eller två, ger upprepade prov på sitt fysiskt dansanta tonflöde. Summan är ingen mindre än hårt svängande jazz fylld av rika ackord och klara färger. Det är musik som både är vacker och väcker starka känslor.

Amanda Sedgwick har varit verksam som bandledare, kompositör och frilansande musiker och solist i Sverige och USA de senaste femton åren. Hon har gett ut fyra skivor i eget namn där hennes kompositioner varit centrala: Volt, Reunion, Delightness och Shadow And Act. Genom åren har Amanda Sedgwick spelat med namn som Rolf Ericson, Bernt Rosengren, Nisse Sandström, Freddie Redd, Walter Booker, Jeremy Pelt, Johnny O´Neal, Sacha Perry, Willie Jones, Jimmy Wormworth, Leroy Williams och Deborah Brown. Hon har undervisat på Musikhögskolan i Stockholm och Morehouse College i Atlanta och ger workshops på musikhögskolor och folkhögskolor.

Idag är Amanda bosatt i Stockholm, men vistas fortfarande ofta i New York, där hon framträder regelbundet på jazzklubben Smalls med Freddie Redd, Leroy Williams och Sacha Perry. Hon leder också sin egen kvintett med trumpetaren Dwayne Clemons och hörs i sammanhang som Stockholm Jazz Orchestra, Håkan Broströms New Places Orchestra, Ann-Sofi Söderkvist Jazz Orchestra, Peter Asplunds Dektett och Kustbandet.

I januari 2013 spelade Amanda med Tommy Körberg och Sarah Dawn Finer i ett hyllningsprogram till Quincy Jones i Berwaldhallen med Sveries Radios Symfoniorkester under ledning av Anders Berglund. Konserten sändes i SVT1 i februari i år.

Sedan 2014 har man kunnat höra Amanda med den engelska sångaren Georgie Fame och Claes Crona Trio under ett antal längre turnéer i Sverige. ”Men när han landar i Östersund för vilken gång i ordningen har han dessutom med sig hejdlöst begåvade saxofonisten Amanda Sedgwick, som spelade här för bara någon månad sedan med sin egen kvintett. Ruggigt bra. Nu backar hon stilsäkert upp Fame, svarar på hans scatsång, duellerar när han skojar med melodierna och lägger inpass så precisa att han knappt behöver visa vad han vill göra.” (Tomas Larsson, Östersundsposten)

Amanda Sedgwick Quintet

Dwayne Clemons, trumpet
Amanda Sedgwick, altsaxofon
Leo Lindberg, piano
Kenji Rabson, bas
Moussa Fadera, trummor

 

Fredag 22 september 2017
20.00
Restaurangen


Lägg till i kalender

Ange e-postadressAnge e-postadress för att lägga in händelsen i kalendern

Insläpp från 18.00 serveringen öppen

Konsertens längd 
20.00-21.30
Från cirka 22.00 blir det jam fram till midnatt

Biljettpris
160 kronor inkl serviceavgift 

Fri entré efter 22.00

Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress