Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Martin Hederos och Jesper Waldersten

En del av vårt 10-årsjubileum

Konsert nummer två i konsertserien signerad Martin Hederos blir en konsert med musik från Martins första riktiga soloskiva, som också släpps i samband med konserten. Skivan har kurerats av Sofia Karlsson och är inspelad under en intensiv period förra vintern. Martin beskriver det som en ”dagboksskiva” där de tio spåren beskriver ett par veckor i livet.

Lördag 18 februari 2017
19.30
Sal B


Lägg till i kalender

Biljettpris
180 kronor inkl serviceavgift
140 kronor inkl serviceavgift för studerande

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

- Jag trivs i rollen som ackompanjatör, att sitta lite bakom. Men det har skett en process där jag vågat mer de sista åren. Mycket tack vare samarbetet med Sofia Karlsson, där duoformatet ”tvingat” mig att ta mer plats på scenen. Det har varit bra. Det har gjort att jag nu till slut gjort en soloskiva.

Konserten på Uppsala Konsert & Kongress kommer dessutom att visualiseras av konstnären Jesper Waldersten. Förutom att vara en uppskattad och ofta anlitad illustratör och satiriker på bland annat Dagens Nyheter har Jesper Waldersten gett ut flera hyllade böcker och ställt ut sin konst både i Sverige och internationellt. Han har också gjort flera skivomslag till Martins band Tonbruket. Till solokonserten är dock formerna mer fria och möjligheterna fler.

Martin Hederos om Jesper Waldersten
- Jesper är en sån jäkla kraft, han har funnits vid min sida som vän och vi har länge varit sugna på att göra något ihop. Här kände jag att jag kunde komma med något till honom som var intressant. Det var otroligt härligt att komma på det, där i trapphuset på UKK, att nu, nu kan jag och Jesper göra detta!

- Han har ett mörker och humor i en blandning som passar med musiken. Det var inga superglada dagar i mitt liv när skivan kom till och Jesper fångar komplexiteten som finns där i vardagen, i relationer, säger Martin.

Jesper Waldersten om Martin Hederos.
- Martin är ett urdjur. Hans elektriska spelsätt, kröken på nacken, svetten som glider likt jazz över tangenterna och nerven som löper genom hela hans ryggrad passar mig perfekt. Jag tror att Martin har en extra kota i nacken, ett redigt märgben, och det är därifrån han hämtar all sin klang.

- Det kommer bli mörkt. Det kommer bli ljuvligt.

Kortfattat om Martin Hederos - husockupant* #1 2017

Få musiker besitter förmågan att kasta sig mellan roller, instrument, stilar och sammanhang som Martin Hederos gör. Från världsturnerande rocker i Soundtrack of Our Lives till progressiv jazzpianist i ett av landets största jazzexporter Tonbruket till magnifika orkesterdundret Fire! Orchestra till flertalet uppmärksammade duoprojekt med namn som Mattias Hellberg och Sofia Karlsson. Förmodligen har du både sett och hört honom, fler gånger än du tror. Vi bjöd in Martin till Uppsala Konsert & Kongress, gav honom en nyckel och sa ”vill du ockupera huset?”. Resultatet är fem konserter under vårt jubileumsår. Fem konserter med helt olika innehåll och uttryck.

* Husockupant - person utan formell besittningsrätt för en byggnad bosätter sig i den eller använder den varaktigt. I juridiken kallas detta ibland för "besittningsrubbning" eller "olaga intrång". På UKK betyder det att en noga utvald person eller organisation får en nyckel, flyttar in i huset och inspireras av rummens möjligheter. Ett spännande, helt lagligt, intrång av kreativitet och utveckling.

Lördag 18 februari 2017
19.30
Sal B


Lägg till i kalender

Ange e-postadressAnge e-postadress för att lägga in händelsen i kalendern

Biljettpris
180 kronor inkl serviceavgift
140 kronor inkl serviceavgift för studerande

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner