Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Martin Hederos och Nina Persson

En del av vårt 10-årsjubileum

Nedslag nummer tre i Hederos konsertserie. Denna gång tillsammans med sångerskan och kompositören Nina Persson. De båda har gjort flertalet hyllade konserter tillsammans, men när de nu ställer sig på scenen är det med delvis nyskriven musik - och med blåsarna i Linnékvintetten som förstärkning.

Lördag 1 april 2017
20.00
Stora salen


Lägg till i kalender

Biljettpris
425 kronor inkl serviceavgift
322 kronor inkl serviceavgift för studerande

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

- Nina har en röst som är helt… den är bara hennes. Den finns på så många låtar som är viktiga för många i min generation. Första A camp-skivan är till exempel en som snurrat i vårt kök i olika lägenheter. Det känns stort och viktigt att få göra något med den rösten, den personen, säger Martin.

Nina Persson har varit en central person på den svenska musikscenen. Genom åren har hon gått från det ena fantastiska projektet till den andra och haft hela världen som arbetsplats med band som Cardigans och A Camp.

- Nina känns väldigt nyfiken. Det kan gå åt alla håll när vi jobbar ihop. Det enda som är säkert inför den här kvällen är att det inte bara blir trevligt och jazzigt… Det blir spännande.

Duon får också brassbackning av Linnékvintetten, Musik i Upplands ensemble, till vilken Martin kommer att skriva ett antal arrangemang för denna konsert. Det blir en mycket speciell afton där både Martins och Ninas låtar tar plats, och kanske någon gemensam gammal favorit från annat håll…

Kortfattat om Martin Hederos - husockupant* #1 2017 

Få musiker besitter förmågan att kasta sig mellan roller, instrument, stilar och sammanhang som Martin Hederos gör. Från världsturnerande rocker i Soundtrack of Our Lives till progressiv jazzpianist i ett av landets största jazzexporter Tonbruket till magnifika orkesterdundret Fire! Orchestra till flertalet uppmärksammade duoprojekt med namn som Mattias Hellberg och Sofia Karlsson. Förmodligen har du både sett och hört honom, fler gånger än du tror. Vi bjöd in Martin till Uppsala Konsert & Kongress, gav honom en nyckel och sa ”vill du ockupera huset?”. Resultatet är fem konserter under vårt jubileumsår. Fem konserter med helt olika innehåll och uttryck.

* Husockupant - person utan formell besittningsrätt för en byggnad bosätter sig i den eller använder den varaktigt. I juridiken kallas detta ibland för "besittningsrubbning" eller "olaga intrång". På UKK betyder det att en noga utvald person eller organisation får en nyckel, flyttar in i huset och inspireras av rummens möjligheter. Ett spännande, helt lagligt, intrång av kreativitet och utveckling.

Lördag 1 april 2017
20.00
Stora salen


Lägg till i kalender

Ange e-postadressAnge e-postadress för att lägga in händelsen i kalendern

Biljettpris
425 kronor inkl serviceavgift
322 kronor inkl serviceavgift för studerande

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner