Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Nötknäpparen

med S:t Petersburgsbaletten

Nötknäpparen är en av de populäraste baletterna i världen och har varit det i över ett helt sekel. Varje år framför otaliga ballettsällskap runt om i världen den berömda baletten under vintermånaderna. Den underbara musiken av Tjajkovskij och den magiska föreställningen tar oss med på en julsaga som både barn och vuxna ser fram emot när snön börjat falla där ute. 

Tisdag 5 december 2017
19.30 - 21.30
Stora salen


Lägg till i kalender

Biljettpris
600 kronor inkl serviceavgift

Arrangör
Julius Produktion AB

På julafton får Marie en vacker nötknäppare som en gåva av den mystiske Drosselmeyer. Helt plötsligt får nötknäpparen och alla de andra leksakerna under granen liv och hela rummet invaderas av en armé uniformerade möss. Nötknäpparen förvandlas till en prins som tar med sig Marie till ett förtrollande sagoland.

S:t Petersburg är vaggan för den berömda ryska baletten som skapades av koreografen Marius Petipa på 1800-talet. Det finns många kända teatrar i S:t Petersburg, som Mariinskiteatern och Michajlovskijteatern, men då dessa väldigt sällan åker iväg på turné utanför Ryssland får få av världens balettälskare någonsin möjligheten att se den berömda S:t Petersburgbaletten.

Tisdag 5 december 2017
19.30 - 21.30
Stora salen


Lägg till i kalender

Ange e-postadressAnge e-postadress för att lägga in händelsen i kalendern

Biljettpris
600 kronor inkl serviceavgift

Arrangör
Julius Produktion AB