Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Sabina Ddumba

Homeward Bound Tour

Sabina Ddumba släppte år 2015 hitsinglarna Effortless och Not Too Young med vilka hon belönades en Grammis och P3-guldpris för Årets Nykomling. Samma år turnérade hon även runt Norden och fick ett erkännande som en liveartist av rang.

Onsdag 22 mars 2017
20.00
Sal B


Lägg till i kalender

Biljettpris
290 kronor inkl serviceavgift
219 kronor inkl serviceavgift för studerande

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

För mindre än en månad sedan kom sen hennes hett efterlängtade debutalbum Homeward Bound som fick kritikerna att jubla. Jan Gradvall kallade det Årets Klokaste Album och Nöjesguiden skriver att Sabinas aura av världsvan vishet genomsyrar stora delar av albumet.

Hon har på Homeward Bound samarbetat med flera stora producenter såsom LunchMoney (Nicki Minaj, Twenty One Pilots), producentkollektivet Wolf Cousins (Ariana Grande, Jennifer Lopez, Taylor Swift), Nick Ruth (Wiz Khalifa, Zara Larsson, Nick Jonas) och MNEK för att nämna några.

Med detta kritikerrosade album i bagaget kommer Ddumba åka ut på en omfattande vårturné 2017, med namn Homeward Bound Tour.

”Studion är kul, PR- arbetet är kul, men … Jag gör allt detta för att få spela live och möta publiken. Jag har som roligast när jag står på scen och jag älskar att spela live. Jag har fullt band med mig och jag satsar allt på min liveshow. Nu har jag äntligen släppt mitt debutalbum och jag längtar att få spela mina låtar för er.” säger Sabina.

Support: Leslie Tay
Flerfaldigt Grammisnominerade producenten och R’n’B-prinsen från Seved i Malmö backar upp Sabina Ddumba på Sverigeturnén! Leslie debuterade 2014 med P3-favoriten ”Vems fel”. Med sin nakna, uppriktiga R’n’B på skånska har han grävt sig en helt egen fåra i svenskt musikliv.

Hjärnan bakom Jaqes ”Förbannelsen” och Cherries debut ”Sherihan” har också flera samarbeten i ryggen – bl.a. med Timbuktu, Silvana Imam och Norlie & KKV. Senaste egna släppet, mixtapen ”Skisser & SMS pt. 2”, kom hösten 2016 och sedan dess har denne dynamiske producent hunnit ge oss singeln ”Scubadiving” tillsammans med Unge Ferrari.

Bättre sällskap på scen kan Sabina knappast få!

Onsdag 22 mars 2017
20.00
Sal B


Lägg till i kalender

Ange e-postadressAnge e-postadress för att lägga in händelsen i kalendern

Biljettpris
290 kronor inkl serviceavgift
219 kronor inkl serviceavgift för studerande

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner