Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

UKK 10 år - Damn! vilken fest

Skånes funkigaste liveband gästas av Titiyo, Kanyi, Kristin Amparo och Shirin när UKK fyller 10 år

När solen sänkt sig över Uppsala slår UKK:s 10-årsfest upp dörrarna för de som fyllt 18. Våra DJ:s sätter vibben innan det är dags att skaka göt till ett av Skånes och Sveriges tunggungigaste band: Damn! förstärkta med landets ohotade souldrottning Titiyo, ”Sveriges Amy Winehouse” Kristin Amparo, Mello-fenomenet Shirin och den stenhårda rapparen Kanyi från Sydafrika.

Lördag 2 september 2017 - Söndag 3 september 2017
21.00 - 01.00
Sal D


Lägg till i kalender

Åldersgräns 18 år

Konsertlängd
Cirka 90 minuter
Dörrar 21.00
Konsert cirka 22.00

Biljettpris
275 kronor inkl serviceavgift
208 kronor inkl serviceavgift för studerande

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress 

Funksouliga Damn!, till vardags mest kända i egenskap av Timbuktus stående kompband, startade sin bana i Lund redan 1995, och har sedan dess släppt fyra fullängdsalbum i eget namn. Frontmannen Svante Lodén har också synts som programledare i SVT:s ”Musikbyrån”, men för den breda massan är de nog mest bekanta i sällskap med Timbuktu, som de 2012 vann en Grammis tillsammans med för årets bästa hip hop/soul-album. Tillsammans har de fått otaliga konsertlokaler och festivalscener i Skandinavien att studsa av glädje, och bättre temperaturhöjare på vår jubileumsfest är väl svår att tänka sig.

Titiyo Jah kräver väl å sin sida inte någon närmare presentation; sedan 80-talet har hon definierat svensk soul, och med sin röst kanaliserat amerikanska souldivor från samtida och flydda guldåldrar. Att hon dessutom på något märkligt vis alltid lyckas kännas aktuell och i framkant genom nyfikna produktioner och samarbeten gör henne i våra ögon till en tidlös superstar!

Som om detta inte vore nog bjuder Damn! in ytterligare tre fantastiska artister som alla får oss att skrika ”yaaaas!” av glädje.

Kristin Amparo är artist och musiker i diverse olika projekt med rötter i alla världens hörn. Kristin Amparo och Damn! träffades förutsättningslöst i "Gula Studion" i Malmö och jammade fram 15 grunder till låtar på EN dag. "Det var magi!".

Albumaktuella Shirin El-Hage kommer från Malmö och är signad av Cardiac Records. Shirin och Damn! gjorde ett bejublat live-framträdande på årets Melodifestival, med förra årets vinnarlåt If I were sorry.

Kanyi Mavi är artist och emcee från Kapstaden, Sydafrika, rappar på engelska och xhosa. Släpper musik tillsammans med medlemmar ifrån Damn! över världen.

Vi utmanar dig att försöka stå still när vi smäller av denna souliga rytmbomb på vår födelsedag!

Lördag 2 september 2017 - Söndag 3 september 2017
21.00 - 01.00
Sal D


Lägg till i kalender

Ange e-postadressAnge e-postadress för att lägga in händelsen i kalendern

Åldersgräns 18 år

Konsertlängd
Cirka 90 minuter
Dörrar 21.00
Konsert cirka 22.00

Biljettpris
275 kronor inkl serviceavgift
208 kronor inkl serviceavgift för studerande

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress