Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Uppsala Kammarorkester - Musik från Wien

Dirigent Gerard Korsten och solist Matilda Paulsson, mezzosopran

Säsongsstart i musikstaden Wien med poesi och scenmusik! Sånger av både Alma Mahler, och Alban Berg. De framförs här av sopranen Matilda Paulsson under ledning av dirigent Gérard Korsten. 

Torsdag 7 september 2017
19.00
Stora salen


Lägg till i kalender

Biljettpris
325/275/130 kronor inkl serviceavgift

Arrangör
Musik i Uppland

Dirigent
Gérard Korsten

Solist
Matilda Paulsson, mezzosopran

Program
Franz Schubert: ur Rosamunde D.797, Entr'acte nr 1 och 3
Alban Berg: Sieben frühe Lieder op. 7
Alma Mahler: Lieder
Joseph Haydn: Symfoni nr 60 i C-dur ”Il distratto”

Matilda Paulsson fick sitt genombrott under våren 2008 då hon sjöng Octavian i Rosen-kavaljeren på Kungliga Operan i Stockholm, vilket ledde till flera inbjud-ningar även utomlands. Sedan dess har hon stått på operascener i Sverige och i flera europeiska städer. På konsert-scenen har Matilda även sjungit utanför Europa såsom i Tokyo och New York. Matilda Paulsson är utbildad på Royal Academy of Music, London och vid Operahögskolan i Stockholm.

Uppsala Kammarorkester dirigeras återigen av Gérard Korsten. Han var Uppsala Kammarorkesters första chefdirigent mellan åren 1994–1998 och har därefter regelbundet fortsatt att gästa oss. Han är chefdirigent för österrikiska Symphonieorchester Vorarlberg i Bregenz.

Alma Mahler föddes i ett konstnärs-hem och hon fick en bred utbildning. Med charm drog hon till sig mycket uppmärksamhet bland kultur eliten i sekelskiftets Wien men även för sin vassa tunga. Hon gifte sig med Gustav Mahler men måste samtidigt lova att inte skriva musik, endast sångerna blev tryckta och är de enda som finns från hennes komponerande.

Alban Bergs sånger är ett senroman-tiskt verk som han skrev mellan åren 1905 och 1908 under en tid i hans liv fyllt av stor kreativitet och kärlek. Kvällens öppningsverk är mellanaktsmusik av Franz Schubert till skådespelet Rosa-munda från 1823.

Kvällen avslutas med Haydns symfoni nr 60 ”Il distratto” är musik till en komedi.

Torsdag 7 september 2017
19.00
Stora salen


Lägg till i kalender

Ange e-postadressAnge e-postadress för att lägga in händelsen i kalendern

Biljettpris
325/275/130 kronor inkl serviceavgift

Arrangör
Musik i Uppland