Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Vårkonsert med Orphei Drängar 23 april

OD med solist Katija Dragojevic, svensk mezzosopran

  • Vårkonsert med Orphei Drängar 23 april 2017 på Uppsala Konsert & Kongress, foto Mats Bäcker
  • Vårkonsert med Orphei Drängar 23 april 2017 på Uppsala Konsert & Kongress, solist Katija Dragojevic, foto Emelie Joenniemi

I mars 2017 reser Orphei Drängar (OD) på turné till USA med konserter i San Francisco och Minneapolis. Kören medverkar där i ACDA:s (American Choral Directors Association) körledarkongress, inför en publik på 5000 amerikanska körledare. Vårkonsertprogrammet speglar innehållet i turnén; den stora klassiska och romantiska manskörsrepertoaren, men också den nutida, bl a i musik av Bob Chilcott och Ester Mägi, den estniska musikens Grand Lady, samt därtill ett flertal svenska tonsättare såsom Jan Sandström och Ingvar Lidholm.

Söndag 23 april 2017
15.00 - 17.00
Stora salen


Lägg till i kalender

Konsertlängd

Cirka 2 timmar

Biljettpris
320 kronor inkl serviceavgift

Arrangör
Orphei Drängar

Solist i såväl USA som på Vårkonserten i Sverige är Katija Dragojevic, svensk mezzosopran med hela Europa som arbetsfält, framförallt inom operakonsten. Dragojevic har framträtt i ledande operaroller vid bland annat Drottningholms Slottsteater, Kungliga Operan i Stockholm och La Scala i Milano, men även vid Festspelen i Salzburg samt Baden-Baden, på Royal Opera House Covent Garden och La Monnaie i Bryssel. Katija Dragojevic är också en flitigt anlitad konsertsolist och har arbetat tillsammans med dirigenter såsom Nikolaus Harnoncourt, Daniel Barenboim och Daniel Harding. OD ser mycket fram emot att få samarbeta med Katija Dragojevic, en sångerska med stora musikaliska och vokala kvaliteter.

Söndag 23 april 2017
15.00 - 17.00
Stora salen


Lägg till i kalender

Ange e-postadressAnge e-postadress för att lägga in händelsen i kalendern

Konsertlängd

Cirka 2 timmar

Biljettpris
320 kronor inkl serviceavgift

Arrangör
Orphei Drängar