Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Kulturkompis Uppsala

Kulturkompis Uppsala

Kulturkompis ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviterer tillsammans, som konsert, bio, museum.

Kulturkompis – make friends through culture

Projektet Kulturkompis är del av Studieförbundet Bildas arbete med nyanlända genom aktiviter som kan stärka kunskapen i svenska, det svenska samhället och främjar deltagandet i samhällslivet. Kontakta Bilda om du vill bilda en grupp via länken intill.

Platser till utvalda konserter

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat.

Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 min före konsertstart.

Uppsala Konsert & Kongress och Musik i Uppland erbjuder ett begränsat antal platser till nedanstående konserter:

Uppsala Konsert & Kongress erbjuder

Charlotte Engelkes - Min mamma
En del av vårt 10-årsjubileum. Den internationella performance-primadonnan och regissören Charlotte Engelkes intar scenen med nya solot Min mamma - en dokumentärmusikal.
Lördag 16 september 19.00 Sal B

Red Bull Flying Bach
Flying Steps – fyrfaldiga världsmästare i breakdance erbjuder hela breakdansens utbud till tonerna av Johann Sebastian Bachs Das wohltemperierte Klavier.
Lördag 7 oktober 19.30 Stora salen

Maria Schneider med Bohuslän Big Band
Bohuslän Big Band presenterar stolt en ny produktion tillsammans med en av världens främsta kompositörer och arrangörer – Grammyvinnaren Maria Schneider.
Onsdag 18 oktober 19.00 Stora salen

Beauty and the Beast
En dansföreställning i format av en rockkonsert En hyllning till rock’n’roll, frihet, dans, kärlek, lust och rädsla. Det blir en spektakulär föreställning med rök, vind, episk ljusshow, röstsolon och hög energinivå.
Fredag 10 november 19.30 Sal B

Il Giardino Armonico
Vivaldi in Venice Repertoarens tyngdpunkt återfinns i de italienska 1600- och 1700-talen, och inte minst hos den venetianske nationalklenoden Antonio Vivaldi.
Onsdag 15 november 19.00 Stora salen

Takács Quartet
En del av vårt 10-årsjubileum. De gör lustfyllda levande tolkningar av musik ur en repertoar som spänner över tre sekler. Alltid med en knivskarp känsla för detaljer och en spelskicklighet i världsklass.
Lördag 18 november 16.00 Stora salen

Eric Bibb
Tales from a blues brother En av den internationella bluesvärldens största namn idag. Här med en sorglig, spännande och väldigt rolig föreställning med ett pärlband av ikoniska blueslåtar som bas.
Torsdag 30 november 19.00 Sal B

Mariza
En del av vårt 10-årsjubileum. Fadosångerskan Mariza kan verkligen konsten att trollbinda sin publik. Hennes eleganta scennärvaro, tidlösa röst och stora känsloregister löser upp tid och rum.
Lördag 2 december 19.30 Stora salen

Pere Faura - Striptease
Förväntningar, åtråns mekanismer och det förföriska förhållandet mellan publik och scenartist står i fokus i denna fysiska teater, där betraktarens öga spelar huvudrollen.
Tisdag 5 december 19.00 Sal B

Nymphet Noodlers
En del av vårt 10-årsjubileum Den femte och sista konserten i Martin Hederos konsertserie på UKK blir ett fullskaligt tillbaka till rötterna-gig med det mytomspunna rockbandet där allt startade.
Lördag 9 december 20.00 Restaurangen

FATTA! med Cleo och JUCK
Med utgångspunkt i föreningen FATTA:s agenda att arbeta mot sexuellt våld åker rapparna Cleo och Broder John samt danskollektivet JUCK ut på turné.
Fredag 16 februari 2018 18.30 Sal B