Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Uppsala Konsert & Kongress, scen i rött ljud

Kulturkompis Uppsala

Kulturkompis ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviterer tillsammans, som konsert, bio, museum.

Kulturkompis – make friends through culture

Projektet Kulturkompis är del av Studieförbundet Bildas arbete med nyanlända genom aktiviter som kan stärka kunskapen i svenska, det svenska samhället och främjar deltagandet i samhällslivet. Kontakta Bilda om du vill bilda en grupp via länken intill.

Platser till utvalda konserter

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat.

Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 min före konsertstart.

Uppsala Konsert & Kongress och Musik i Uppland erbjuder ett begränsat antal platser till nedanstående konserter:

Uppsala Konsert & Kongress erbjuder

Martin Hederos och Nina Persson

En del av vårt 10-årsjubileum. De båda har gjort flertalet hyllade konserter tillsammans, men när de nu ställer sig på scenen är det med delvis nyskriven musik - och med blåsarna i Linnékvintetten som förstärkning.
Lördag 1 april 20.00 Stora salen

Jens Lekman
Sveriges indieälskling Jens Lekman slog igenom 2004 och blev omedelbart en av Sveriges mest älskade indieartister samtidigt som han hyllades världen över.
Tisdag 4 april 20.00 Sal B

Ranaei Family Ensemble
Traditionell persisk musik och kurdisk folkmusik. Den poetiska sången och Ranaei Family Ensembles djupa musikalitet skapar verkligen en känsla av att musiken öppnar för en resa in i själen.
Lördag 22 april 19.30 Sal B

Kronos Quartet
En del av vårt 10-årsjubileum. Under kvällen spelar Kronos bland annat George Crumps Black Angels och uruppför ett nytt verk från projektet Fifty for the Future signerat Karin Rehnqvist.
Fredag 5 maj 19.30 Stora salen

Charlotte Engelkes - Min mamma
En del av vårt 10-årsjubileum. Den internationella performance-primadonnan och regissören Charlotte Engelkes intar scenen med nya solot Min mamma - en dokumentärmusikal.
Lördag 16 september 19.00 Sal B

Takács Quartet
En del av vårt 10-årsjubileum. De gör lustfyllda levande tolkningar av musik ur en repertoar som spänner över tre sekler. Alltid med en knivskarp känsla för detaljer och en spelskicklighet i världsklass.
Lördag 18 november 16.00 Stora salen

Mariza
En del av vårt 10-årsjubileum. Fadosångerskan Mariza kan verkligen konsten att trollbinda sin publik. Hennes eleganta scennärvaro, tidlösa röst och stora känsloregister löser upp tid och rum.
Lördag 2 december 19.30 Stora salen

Pere Faura - Striptease
Förväntningar, åtråns mekanismer och det förföriska förhållandet mellan publik och scenartist står i fokus i denna fysiska teater, där betraktarens öga spelar huvudrollen.
Tisdag 5 december 19.00 Sal B

Musik i Uppland erbjuder

Uppsala Kammarorkester - Världshornisten Vlatković
Verk av bl a Gounod, Enescu och Mozart Uppsala Kammarorkester med dirigent solist Radovan Vlatković, horn, framför verk av Gounod, Enescu och Mozart.
Torsdag 23 mars 19.00 Stora salen

Musik direkt regionfinal
Upplev morgondagens stjärnor Musik Direkt är Sveriges bredaste livemusiktävling för unga mellan 13 och 21 år. Uttagningen sker lokalt, länsvis och avslutas med en stor riksfestival.
Söndag 2 april 18.00

Uppsala Kammarorkester - Mästerlig Zacharias
Verk av bl a Haydn, Brahms och Schumann Uppsala Kammarorkester med dirigent solist Christian Zacharias, piano, framför verk av bl a Haydn, Brahms och Schumann.
Torsdag 6 april 19.00 Stora salen

Uppsala Kammarorkester - Våryra
Verk av Bartók och Sjostakovitj Uppsala Kammarorkester med dirigent Paul Mägi och solist Bernt Lysell, violin, framför verk av Bartók och Sjostakovitj.
Torsdag 11 maj 19.00 Stora salen