Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Konstutställningar i UKK

  • Vänta stanna - Skulptur av Elisabeth Bucht
  • Videokonst Her Self - a portrait med Maud Karlsson
  • Videokonst Her self - a portrait
  • Another Frequency, Installation av Heli Ryhänen

Uppsala Konsert & Kongress och Uppsala konstmuseum - samarbetet fortsätter under våren

Med inspiration från utställningar som visas på konstmuseet arrangeras konserter på Uppsala konstmuseum. Och konstmuseet visar konst ur sina samlingar och utställningar i Uppsala Konsert & Kongress. På så vis skapas flera möten med konsten och musiken för Uppsalaborna och stadens gäster. 

Installation - Another Frequency

Heli Ryhänen
Sömnad, tyg, spets, koppartråd, stål. 2010
Uppsala Konsert & Kongress 24 maj-18 juni

Heli Ryhänen är född 1971, bosatt och verksam i Tammerfors. I Heli Ryhänens installation ”Another Frequency” hänger det från taket ett antal figurer samlade kring ett bord med en kandelaber i en helt klart borgerlig miljö. Positionen är stilla men kan snabbt övergå i aktivitet. Tyngdkraften och lättheten står i kontrast. Materialet är tunn textil och tekniken sömnad. Det i sig ger ett intryck av kontrasten skörhet och styrka, men bär också med sig annan berättarkonst, den magiska dockteatern. Här är det vi betraktare av konstverket som fyller figurerna med liv, kött och blod och är aktiva i berättelsen. I skulpturens uttryck finns också en osäkerhet om vilken verklighet vi befinner oss i. Vad är vaket och vad är dröm, vad är medvetet och vad är omedvetet? Ryhänens skulptur är med sin stillhet mer frågande och undrande än aggressivt påstående. Svaren får vi fundera på.

Konstverket är en del av utställningen Itsenäisyys som visas på Uppsala konstmuseum 23 september-19 november

Videokonst Her Self - a portrait

Konstfilm (2016) om självbilder och ramar för vår existens. Kvinnan (spelad av Maud Karlsson) kommer aldrig ur sitt porträtt.
Visades på Uppsala Konsert & Kongress 8-25 mars.

Skulptur - Vänta stanna

Elisabeth Bucht

Virkning, ullgarn på stålskelett (2017).
Visades på Uppsala Konsert & Kongress 1-19 mars. Konstverket är en del av utställningen Samling i förvandling som visas på Uppsala konstmuseum 29 april-31 december.