Uppsala Konsert & Kongress 753 75 Uppsala | info@ukk.se | 018-727 90 00 English

Voltfestivalen

Volt

Festival 2009-2015

Volt - festivalen för elektronisk musik 

Den 6 juni 2015, för sjunde och sista året, förvandlades Uppsala Konsert & Kongress till en pulserande, utmanande och överraskande klubbmiljö. Festivalprogrammet presenterade nykomlingar och etablerade internationella stjärnor, experimentella liveakter, interaktiv konst och dansgolvsflirtande dj:er.

Volt etablerade sig som ett starkt alternativ bland internationella festivaler för elektronisk musik. Festivalen influerades av storfestivaler som Sónar i Barcelona, Ars Electronica i Linz och Transmediale i Berlin. Men Volt har stått på egna ben sedan starten. Ambitionsnivån har varit hög och festivalens fingertoppskänsla har blivit erkänd. Genom åren har festivalen gästats av artister och konstnärer från länder som Kina, USA, Nederländerna, England, Tyskland med flera.

På Voltfestivalen har sveriges techno- och electronicaelit samlats för att tillsammans med internationella artister, VJ:s och DJ:s bjuda på överraskande livekonserter, intresseväckande installationer och dansbeats. Volt har bjudit på musikalisk högspänning, avancerade livekonserter, maxade installationer och rena klubbupplevelser. Sedan starten har Volt hyllats av både press och entusiastiska besökare.