Hoppa till huvudinnehållet

Tillgänglighet

Vi arbetar hela tiden för att göra ditt besök hos oss till en bättre och bättre upplevelse. Har du särskilda önskemål? Kontakta oss!

Önskemål inför ditt besök eller synpunkter på hur vi kan förbättra våra lokaler? Vi vill gärna veta vad du tycker. Kontakta vår reception på 018-727 90 00 eller skicka e-post till info@ukk.se

Särskilt anpassade platser

För bokning av särskilt anpassade platser kontaktar du biljettkassan, telefon 018-727 90 00. Vi har alltid ett antal fria platser för ledsagare/medföljare, dessa bokas via receptionen enligt principen först till kvarn.

Stora salen har platser för fyra rullstolar på sida övre parkett. Medföljare/ledsagare sitter på en plats brevid. Entrén till Stora salen ligger på våning 6, dit det går hiss och rulltrappa.

Observera att många platser i Stora salen endast nås genom trappsteg. Vid synnedsättning, om du har svårt att gå i trappor eller använder rollator kan du få hjälp med en placering i salen som passar dig – kontakta biljettkassan så får du platsförslag och hjälp att boka.

Sal B har platser för fyra rullstolar. Medföljare/ledsagare sitter på en stol brevid. Ingången till Sal B ligger på våning 3 dit det går hiss och rulltrappa.

Hörslingor, IR- och magnetslingor

I samtliga konsertsalar finns hörslingor. I Stora salen, i de bakre raderna i Sal B och i Sal C finns magnetslinga för egen hörapparat. Magnetslinga finns även i biljettkassan och i konferensrum 3.

I Sal D vid anvisade platser och i de främre stolsraderna i sal B används infraröd sändare. Du får låna mottagare i biljettkassa eller konferensreceptionen. För att få bästa mottagning av både magnet- och IR-slinga så bör du undvika sittplatser vid vägg, bakom pelare samt i loger.

Förstärkare

I Stora salen och i Sal B finns möjlighet för gäster med hörselnedsättning att använda en förstärkare. Förstärkaren fungerar på samtliga platser i salarna och finns att låna i biljettkassan.

Förstärkaren finns i begränsat antal. Den bärs runt halsen, och gäster med hörapparat sätter denna i T-läge (som vid en teleslinga). Förstärkaren kan också användas tillsammans med hörlurar som använder 3,5 mm sladd (hörlurar finns inte att låna utan behöver tas med av gästen). 

Vid utlån kvitteras förstärkaren ut i biljettkassan, som tar emot besökarens personuppgifter. Gästen lämnar tillbaka förstärkaren till publikvärdarna efter avslutat evenemang och är ersättningsskyldig om förstärkaren inte återlämnas.

Publikvärdar

Vid varje föreställning tjänstgör publikvärdar som svarar på dina frågor och ansvarar för säkerheten under konserten. Publikvärd finns vid varje ingång till salen.

Parkering

För gäster med funktionsvariation som har särskilt p-tillstånd finns parkering utanför Uppsala Konsert & Kongress mot Storgatan i upp till 4 timmar.

Taxitelefon

Gratis taxitelefon finns i entrén vid ingången från Vaksala torg.

Entrédörrar

Vid entréerna finns skjutdörrar som öppnas automatiskt.

Hiss

Det finns hiss till konsertsalarna, foajéerna och konferensrummen. Våningsplanen annonseras med en inspelad röst. Utan passerkort kan du använda hissen mellan plan 1, 2, 3 och 6.

Till plan 7, alltså till Stora salens balkongsektioner, finns ingen hiss. Personer som har svårt för att gå i trappor, bör därför välja plats på parkett.

Rulltrappor

Rulltrappa finns mellan plan 2 (entréplanet) och 3 samt mellan plan 3 och 6.

Låna rullstol

Uppsala Konsert & Kongress har en rullstol som vi lånar ut. Kontakta biljettkassan för att boka rullstolen under ditt besök.

Låna handsändare för dörröppning

Handsändare för automatisk dörröppning av konferensrum på plan 3 finns i konferensreceptionen på plan 3.

Toaletter

RWC-toaletter med bredare dörrar finns på våning 1-6. På entréplanet finns RWC:n vid ingången från Vaksala torg.

Hund på UKK

Service- och assistanshund som är i arbete och bär tjänstetäcke är välkommen till UKK. Du bokar då dina biljetter via biljettkassan för att få en anpassad plats.

Hundar som inte arbetar får passera genom UKK på gatuplan och kan därmed medtas till receptionen och biljettkassan, men i övriga utrymmen såsom restaurang eller salar är husdjur inte tillåtna.

Har du synpunkter på hur vi kan förbättra ditt besök? Kontakta oss!