Hoppa till huvudinnehållet

Vanliga frågor / FAQ

Här kan du hitta svar på de vanligaste frågorna.

Kan man äta något innan evenemanget?

I barerna som finns i anslutning till respektive konsertsal (Stora salen, Sal B och Sal C) serveras dryck och lättare tilltugg med start en timme innan konsertstart. Restaurangen på entréplan har som regel öppet i samband med konserter och föreställningar. Mer information om utbudet och hur du går tillväga för att boka bord hittar du på sidan Servering vid evenemang. Välkommen!

Vad finns det för garderobsmöjligheter?

Vid konsertbesök är det obligatoriskt att lämna ytterkläder och större väskor i garderoben. Det finns en bemannad garderob, pris 20 kr/person. Det finns också förvaringsskåp med kodlås som är gratis att använda eller låsbara galgar där du behöver en tiokrona (som du får tillbaka när du låser upp).

Har biljettkassan öppet när det är evenemang?

Biljettkassan har öppet 1,5 timma innan och fram till evenemangsstart.

Kontantfritt

Uppsala Konsert & Kongress är helt kontantfritt. Hos oss kan du betala med kort, Swish eller presentkort i våra biljettkassor, garderober, barer och i restaurang.

Hur länge gäller presentkorten och kan man förlänga dessa?

Presentkorten gäller i ett år och går inte att förlänga. Det går bra att köpa biljetter till evenemang som äger rum efter utgångsdatum. Evenemanget behöver alltså inte äga rum under presentkortets giltighetstid. Presentkort kan du köpa här.

Tillgänglighet

Hos oss finns möjlighet att boka särskilt anpassade platser. Vi erbjuder kostnadsfria platser för medföljare/ledsagare. Vi har självklart också hörslingor och andra hjälpmedel. Har du speciella behov inför ditt besök kontakta gärna vår reception så hjälper vi dig till en bra lösning!

018-727 90 00 | info@ukk.se

Läs mer om tillgänglighet på UKK här. 

Trygghet & säkerhet

Vi jobbar kontinuerligt med tryggheten på UKK. Vi anpassar löpande våra rutiner och arbetssätt efter behoven vid olika typer av evenemang.

Läs mer om säkerhet och brandskydd här. 

Kan jag komma och titta på utsikten?

Du är alltid välkommen till UKK under våra öppettider. Från augusti 2023 kan du återigen besöka plan 3 och plan 6 även då vi inte har evenemang i huset. Om du har frågor kring säkerheten kan du alltid kontakta oss.

Rökfria miljöer – inne och ute

Rökning är inte tillåten i några utrymmen på UKK. Rökning är heller inte tillåten på vår uteservering eller i närheten av våra huvudentréer. Vi ber våra gäster att respektera rökförbudet och uppmärksamma skyltar om rökförbud vid våra yttre entréer.

Finns det en besöksparkering?

UKK har ingen egen besöksparkering, men det finns parkeringshus och parkeringsplatser på gångavstånd. Närmaste parkeringshus är Centralgaraget. Mer parkeringsmöjligheter hittar du här.

För gäster med funktionsvariation som har särskilt p-tillstånd finns parkering utanför Uppsala Konsert & Kongress mot Storgatan i upp till 4 timmar.

Kan man lämna tillbaka köpta biljetter?

Nej, köpt biljett återlöses inte. Läs mer om våra köp- och leveransvillkor.

Vi återlöser inte biljetter på grund av sjukdom eller andra orsaker som förhindrar dig att utnyttja biljetten.

Biljetten är inte personlig så det går bra att ge bort eller sälja biljetten vidare. Vi varnar dock för att köp av biljetter i andrahand alltid innebär en risk och Uppsala Konsert & Kongress avråder från att köpa biljetter på en digital andrahandsmarknad, mer information hittar du här.

Försäkring vid biljettköp

Om du eller barnvakten blir sjuk, om du fastnar i tågtrafiken eller råkar ut för en olycka. Med MySafetys evenemangsförsäkring kan du få pengarna tillbaka om något oväntat händer när du har köpt biljett till ett evenemang. Försäkringen erbjuds som ett frivilligt alternativ från mySafety i webshopen när du köper biljett online.

Här hittar du försäkringsvillkor, faktablad och förköpsinformation för Evenemangsförsäkring

Logotyp för MySaftey försäkringsbolag

Öppettider och hitta hit

Ordinarie och avvikande öppettider hittar du här. För trafik, karta och kommunikationer till huset se nedan under rubriken Hitta hit. 360-vy i huset och arenaskisser kan du se här. Nedan ser du även länkar till vårt programutbud, presentkort, biljetter, personuppgiftspolicy och annan information.

Hitta mer information om UKK