Hoppa till huvudinnehållet

Vanliga frågor / FAQ

Här kan du hitta svar på de vanligaste frågorna.

Kan man äta något innan evenemanget?

I barerna som finns i anslutning till respektive konsertsal (Stora salen, Sal B och Sal C) serveras dryck och lättare tilltugg med start en timme innan konsertstart. Restaurangen på entréplan har som regel öppet i samband med konserter och föreställningar. Mer information om utbudet och hur du går tillväga för att boka bord hittar du på sidan Servering vid evenemang. Välkommen!

Vad finns det för garderobsmöjligheter?

Vid konsertbesök är det obligatoriskt att lämna ytterkläder och större väskor i garderoben. Det finns en bemannad garderob, pris 20 kr/person. Det finns också förvaringsskåp med kodlås som är gratis att använda eller låsbara galgar där du behöver en tiokrona (som du får tillbaka när du låser upp).

Har biljettkassan öppet när det är evenemang?

Biljettkassan har öppet 1,5 timma innan och fram till evenemangsstart.

Kontantfritt

Uppsala Konsert & Kongress är helt kontantfritt. Hos oss kan du betala med kort, Swish eller presentkort i våra biljettkassor, garderober, barer och i restaurang.

Hur länge gäller presentkorten och kan man förlänga dessa?

Presentkorten gäller i ett år och går inte att förlänga. Det går bra att köpa biljetter till evenemang som äger rum efter utgångsdatum. Evenemanget behöver alltså inte äga rum under presentkortets giltighetstid. Presentkort kan du köpa här.

Trygghet & säkerhet

Vi jobbar kontinuerligt med tryggheten på UKK. Vi anpassar löpande våra rutiner och arbetssätt efter behoven vid olika typer av evenemang.

Byggnaden är säker och uppfyller alla myndighetskrav. Verksamheten är den som byggnaden är avsedd för.
Parallellt med att vi arbetar med trygghet i form av löpande åtgärder pågår en utredning hos vår fastighetsägare kring eventuella fasta installationer och förändringar i byggnaden. Detta är ett arbete som görs för att ytterliga försvåra medvetna försök att skada sig själv eller andra, med anledning av det tragiska självmord som orsakade två personers död i november 2021.

Några av de trygghetsskapande åtgärder som du som besökare kan möta på UKK är:
Anpassad användning av rulltrappor till och från evenemang på plan 6.
Plastglas istället för glas i barerna.
Biljettkontroll på entréplan eller vid salongsdörrar.
Reglerade tider då allmänheten har tillgång till de övre planen..  
Utökad personal på plats (extra publikvärdar och/eller ordningsvakter). 
Ett tidigare insläpp till konsertsalen.

Kan jag komma och titta på utsikten?

Du är alltid välkommen till UKK under våra öppettider. Observera dock att plan 3 och plan 6 inte alltid har öppet för allmänheten, se rubriken ovan. Är du osäker kan du alltid kontakta oss.

Rökfria miljöer – inne och ute

Rökning är inte tillåten i några utrymmen på UKK. Rökning är heller inte tillåten på vår uteservering eller i närheten av våra huvudentréer. Vi ber våra gäster att respektera rökförbudet och uppmärksamma skyltar om rökförbud vid våra yttre entréer.

Finns det en besöksparkering?

UKK har ingen egen besöksparkering, men det finns parkeringshus och parkeringsplatser på gångavstånd. Närmaste parkeringshus är Centralgaraget. Mer parkeringsmöjligheter hittar du här.

För gäster med funktionsvariation som har särskilt p-tillstånd finns parkering utanför Uppsala Konsert & Kongress mot Storgatan i upp till 4 timmar.

Kan man lämna tillbaka köpta biljetter?

Nej, köpt biljett återlöses inte. Läs mer om våra köp- och leveransvillkor. 

Vi återlöser inte biljetter på grund av sjukdom eller andra orsaker som förhindrar dig att utnyttja biljetten.

Biljetten är inte personlig så det går bra att ge bort eller sälja biljetten vidare. Vi varnar dock för att köp av biljetter i andrahand alltid innebär en risk och Uppsala Konsert & Kongress avråder från att köpa biljetter på en digital andrahandsmarknad, mer information hittar du här.

Försäkring vid biljettköp

Om du eller barnvakten blir sjuk, om du fastnar i tågtrafiken eller råkar ut för en olycka. Med mySafetys Evenemangsförsäkring kan du få pengarna tillbaka om något oväntat händer när du har köpt biljett till ett evenemang. Försäkringen erbjuds som ett frivilligt alternativ från mySafety i webshopen när du köper biljett online.

Här hittar du försäkringsvillkor, faktablad och förköpsinformation för Evenemangsförsäkring

Logotyp för MySaftey försäkringsbolag

Öppettider och hitta hit

Ordinarie och avvikande öppettider hittar du här. För trafik, karta och kommunikationer till huset se nedan under rubriken Hitta hit. 360-vy i huset och arenaskisser kan du se här. Nedan ser du även länkar till vårt programutbud, presentkort, biljetter, personuppgiftspolicy och annan information.