Hoppa till huvudinnehållet

Vanliga frågor / FAQ

Här kan du hitta svar på de vanligaste frågorna.

Kan man äta något innan evenemanget?

Vid konserter har vi baren öppen en timme innan evenemangsstart där vi serverar dryck och ett enklare utbud av mat och fika. Restaurangen håller då också öppet i samband med kvällskonserter i Stora salen och serverar en matig buffé. Serveringen öppnar oftast cirka två timmar innan konserten börjar. Förköp gärna konsertbuffé i samband med biljettköp eller se mer information via denna länk.

Vad finns det för garderobsmöjligheter?

Vid konsertbesök är det obligatoriskt att lämna ytterkläder och större väskor i garderoben. Det finns en bemannad garderob, pris 20 kr/person. Det finns också förvaringsskåp med kodlås som är gratis att använda eller låsbara galgar där du behöver en tiokrona (som du får tillbaka när du låser upp).

Har biljettkassan öppet när det är evenemang?

Biljettkassan har öppet 1,5 timma innan och fram till evenemangsstart.

Kontantfritt fr.o.m. 1 januari 2022

Uppsala Konsert & Kongress blir kontantfritt efter årsskiftet. Under hösten arbetar vi fram ytterligare lösningar som ska underlätta för våra besökare så att övergången blir så smidig som möjligt. Från och med 1 januari 2022 blir vi helt kontantfria.

Hur länge gäller presentkorten och kan man förlänga dessa?

Presentkorten gäller i ett år och går inte att förlänga. Det går bra att köpa biljetter till evenemang som äger rum efter utgångsdatum. Evenemanget behöver alltså inte äga rum under presentkortets giltighetstid. Presentkort kan du köpa här. På grund av den rådande situationen så har UKK förlängt giltighetstiden för samtliga presentkort som har utgångstid under perioden 2020-03-12 till 2022-01-31. Nytt förfallodatum är 31 januari 2022.

Rökfria miljöer – inne och ute

Rökning är inte tillåten i några utrymmen på UKK. Rökning är heller inte tillåten på vår uteservering eller i närheten av våra huvudentréer. Vi ber våra gäster att respektera rökförbudet och uppmärksamma skyltar om rökförbud vid våra yttre entréer.

Finns det en besöksparkering?

UKK har ingen egen besöksparkering, men det finns parkeringshus och parkeringsplatser på gångavstånd. Närmaste parkeringshus är Centralgaraget. Mer parkeringsmöjligheter hittar du här.

Kan man lämna tillbaka köpta biljetter?

Nej, köpt biljett återlöses inte. Läs mer om våra köp- och leveransvillkor. 

Vi återlöser inte biljetter på grund av sjukdom eller andra orsaker som förhindrar dig att utnyttja biljetten.

Biljetten är inte personlig så det går bra att ge bort eller sälja biljetten vidare. När det gäller onumrerade evenemang så rekommenderar vi Ticksters återförsäljningstjänst Tickster Resale. Vi avråder från att köpa biljetter på andrahandsmarknaden, mer information hittar du här.

Kontantfritt?

Uppsala Konsert & Kongress blir kontantfritt efter årsskiftet. Under hösten 2021 arbetar vi fram ytterligare lösningar som ska underlätta för våra besökare så att övergången blir så smidig som möjligt. Från och med 1 januari 2022 blir vi helt kontantfria.

Öppettider och hitta hit

Ordinarie och avvikande öppettider hittar du här. För trafik, karta och kommunikationer till huset se nedan under rubriken Hitta hit. 360-vy i huset och arenaskisser kan du se här. Nedan ser du även länkar till vårt programutbud, presentkort, biljetter, personuppgiftspolicy och annan information.