Hoppa till huvudinnehållet

Julmat med UKK: Dirty brysselkål

Dirty fries möter klassisk brysselkål.

Dirty brysselkål
4 portioner

400 g brysselkål
2 msk olivolja
25 g smält smör
1 dl pankoströbröd
Salt och peppar

Topping:
1/2 pkt bacon
1/2 st rödlök, finhackad
1 dl gräddfil
50 g gruyereost, riven
Inlagd jalapeño, hackad och mängd efter tycke.

Ansa och dela brysselkålen och lägg i en bunke.

Häll på smält smör, olivolja, salt och peppar och blanda runt.

Ha upp brysselkålen med snittytan uppåt i en ugnssäker form och strö på panko, rosta i 220° i ca 20 min.

Finhacka rödlök och jalapeños. Strimla bacon och stek det knaprigt. Riv ost. Strö på ost, gräddfil, hackad rödlök samt jalapeños på den rostade kålen. Klart att servera.

Mer julmat