Mat med UKK: Italiensk brödsallad – Panzanella
Panzanella är perfekt till sommarens luncher på stranden och middagar i kvällssolen. En fräsch och matig sallad som passar bra att ätas som den är, eller som tillbehör till vegetariskt, fisk, kött och kyckling.Italiensk brödsallad
4 portioner
1 stor eller 2 medelstora zucchini
6 st tomater
2 st rödlökar
1 dl oliver
½ dl kapris
Basilika efter smak
6 skivor valfritt bröd (gärna surdeg)
2 st citroner
För garnering
Ca 1/3 dl olivolja
Salt och peppar
Ca 50 g basilika
- Riv munsbitar av brödet och stek med lite olivolja i stekpanna tills de blir krispiga.
2. Dela zucchinin på mitten, stek halvorna på vardera sida i en stekpanna med lite olja på medelhög värme tills köttsidan nästan är lite svart. Låt svalna och skär ner i lagom stora bitar.
3. Skär tomaterna i lika stora bitar. Skala och dela rödlöken du på mitten och strimla sedan fint. Tag bort de grövsta stjälkarna från basilikan och strimla ner resten. Blanda de skurna grönsakerna, basilikan, brödet, oliverna och kaprisen tillsammans med juicen från citronerna och olivolja i en bunke, salta och peppra efter smak och låt sedan salladen stå och dra i ca 10 minuter innan servering.
Robins dryckestips
Uppsala Brygghus Czech Mate Pilsner
Alkoholfri: Kung Markatta Kombucha Fruktig Honeybush
- Datum & tid
-
30 december 2020 00:00
Upptäck något nytt

Linnékvintetten – Klingande Gästspel

The Tree Gees – legend of The Bee Gees

Jacob Kellermann – Tárregas sista gitarr

Ni hör vad jag tänker – Katrin Sundberg

Silvana Imam – Uppsala Pride 2025

Moneybrother

Stochelo & Mozes Rosenberg Trio feat Antoine Boyer

Peptalk

Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Lasse Kronér – I Taubes Fotspår

Brynolf & Ljung – Stalker

Workshops på Katalin

Janne Schaffer – My Music Workshop Story

Gold – Tribute ABBA, Gärdestad & Vi

Ghibli Highlights of Joe Hisaishi

Young Talents Competition 2025

Poste Restante – Samarbeten

Jazzhörnan – Rigmor Gustafsson

Prime Orchestra – Rock Sympho Show
