Hoppa till huvudinnehållet

Evenemangstekniker sökes

Evenemangstekniker söker till en kreativ miljö där vi gemensamt strävar mot att scenupplevelser, konferenser och andra möten är i världsklass.

Har du erfarenhet av att arbeta som tekniker både i scen- och i mötesevenemang? Vill du vara med och bidra till att Uppsala Konsert & Kongress fortsätter att leverera evenemang i världsklass? Nu söker vi ytterligare en evenemangstekniker – välkommen med din ansökan! 

Ditt uppdrag

Som evenemangstekniker är du en viktig kugge i att säkerställa ett välfungerande och kvalitativt tekniskt arbete, såväl som stöd och möjliggörare för andra medarbetare i organisationen och gentemot gästande turnéproduktioner och möteskunder. Du arbetar i en kreativ miljö där vi gemensamt strävar mot att scenupplevelser, konferenser och andra möten är i världsklass.

Du har en viktig roll i den vardagliga tekniska driften med ett brett spektrum av uppgifter inom ditt område och är involverad i såväl konsert- som mötesverksamheten. Exempel på ansvarsområden och uppgifter är:
-stötta och bistå teknikchef i planeringsarbete och i löpande kontakter med produktioner, kunder, samarbetspartners och underleverantörer.
-självständigt hantera enklare riggningar
-agera genomförande tekniker på enklare arrangemang
-ansvara för teknisk samordning av utrustning
-planera teknikbehov kring möten och konserter med medarbetare och/eller teknikchef
-ansvara för underhåll av teknisk utrustning
-agera scenchef vid utvalda produktioner
-hålla i internutbildning för medarbetare kring tekniska lösningar
-säkerställa ett nära och resurseffektivt samarbete med vaktmästeri
-ansvara för att planera, rigga och genomföra av alla former av möten och events
-utgöra tekniskt stöd till mötes- och programverksamheten och dess medarbetare i planering och genomförande

Du förväntas hålla dig a jour med den tekniska utvecklingen inom området och se till att du har den kompetens som krävs i nuläget, och proaktivt för framtiden, för att leverera resurseffektiva lösningar och goda upplevelser för publik, kunder och deltagare.

Ditt agerande präglas av ett positivt ambassadörskap för UKK och professionalitet, samt ett gott värdskap och hög serviceanda i kontakten med medarbetare, samarbetspartners, kunder, gästande turnéproduktioner, publik och besökare. Ditt arbete bidrar till att alla ska känna sig välkomnade, trygga och omhändertagna, såväl medarbetare som externa aktörer.

Du bidrar till en god arbetsmiljö genom att säkerställa att allt arbete utförs på ett säkert och tryggt sätt, agerar i enlighet med ett bra medarbetarskap och bidrar till att du själv och dina kollegor trivs. Som medarbetare bidrar du till en arbetskultur som präglas av engagemang, professionalitet, lösningsorientering, kvalitet, samarbete, dialog och prestigelöshet. Detta gör du framför allt genom att leva den kulturen genom ditt eget beteende och agerande.

Din bakgrund

På UKK är alla dagar olika med olika förutsättningar och situationer. För att lyckas i uppdraget tror vi att du är en ”teknisk generalist” som har blick och förståelse för var behoven finns och kan rycka in där det behövs för att underlätta driften och säkerställa kvaliteten i det tekniska genomförandet. Ditt arbete utgår från verksamhetens behov och innebär flexibla arbetstider.

Vi ser att du behöver ha:

  • Erfarenhet av liknande uppdrag i ett större konserthus, evenemangsarena, konferensanläggning eller annan motsvarande verksamhet
  • Erfarenhet inom konsertområdet
  • Erfarenhet inom konferens- och mötesverksamhet
  • Relevanta nätverk inom scenteknikområdet
  • Erfarenhet av att arbeta i olika IT-system, exempelvis Microsoft Dynamics
  • Erfarenhet av att hantera löpande kontakter med och kravställning gentemot underleverantörer
  • Goda tekniska kunskaper inom det scentekniska området (ljud, ljus, bild/film/video) och goda kunskaper inom digital teknik i övrigt
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Relevant utbildning inom scenteknikområdet, alternativt annan utbildning och/eller motsvarande flerårig yrkeserfarenhet och kunskaper

Som person är du initiativrik och lösningsorienterad. Du kommunicerar på ett tydligt, lyhört och konstruktivt sätt och skapar goda relationer och samarbeten omkring dig. Vi förutsätter att du kan strukturera, planera och organisera ditt arbete på ett självständigt sätt.  

Upplysningar

I hela Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Henrik Lillsjö, vd/konstnärlig ledare, 018-727 90 91.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Här söker du tjänsten.

Om vår organisation

Uppsala Konsert & Kongress ligger mitt i centrala Uppsala. Här frodas musik- och kulturlivet och människor från hela världen möts i husets vackra lokaler. På 14 600 kvadratmeter och fem scener genomför Uppsala Konsert & Kongress cirka 300 kulturevenemang årligen. Här ryms allt från internationell kammarmusik, gränslös folkmusik och svensk hiphop till modern dans. I husets många flexibla lokaler anordnas varje år hundratals möten, mässor, större konferenser, kongresser och internationella nätverksträffar.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Vid frågor om denna rekrytering kontakta: