Hoppa till huvudinnehållet

Uppsala Konsert & Kongress söker marknads- och försäljningschef

Älskar du möten och musik? Är du en driven ledare med passion för marknadsföring och försäljning? Drivs du av att utveckla potentialen i dina medarbetare? Uppsala Konsert & Kongress söker en driven och strategisk marknads- och försäljningschef som vill vara med och utveckla Uppsala Konsert & Kongress.

Diarienr: UKK-2024-00038
Arbetsplats: Uppsala Konsert & Kongress AB
Förvaltning: Kommunala bolag
Publicerad: 2024-06-27

Sista ansökningsdag: 2024-08-11

Sedan invigningen 2007 har Uppsala Konsert & Kongress blivit en uppskattad och framgångsrik mötesplats för kultur och möten. Ett levande konsert- och kongresshus beläget i en snabbt växande region där kreativitet, kultur och inspiration, forskning och företagande frodas.

UKK verkar inom de två verksamhetsbenen kultur och möten. Utöver det finns restaurang i egen regi. Här arbetar cirka 60 tillsvidareanställda och 200 timanställda och företaget har en omsättning på cirka 100 miljoner kronor.

Vi strävar efter att arbeta kostnads- och resurseffektivt, flexibelt och transparent i en organisation som drivs av kreativa idéer, smarta lösningar och stort engagemang. Verksamheten präglas av stark utvecklingsvilja och att vilja vara en samtidsrelevant aktör som stärker stadens attraktivitet för såväl invånare som omvärlden. En plats där alla är välkomna. Lika välkomna.

Läs mer om UKK här!

Ditt uppdrag

I denna roll har du det övergripande ansvaret för marknadsföring och försäljning av våra evenemang och konferenser och spelar en nyckelroll i vår positionering på marknaden. Vi erbjuder en spännande arbetsplats där affärsmässighet, kvalitet och flexibilitet är nyckelord.

Som marknads- och försäljningschef leder och utvecklar du avdelningarna Marknad samt Möten & Event med ansvar för bolagets övergripande varumärkesarbete och positioneringsstrategier. Affärsområdet innefattar kulturverksamhetens marknadsföring och biljettförsäljning och mötesverksamhetens försäljning av konferenser, events, möten och liknande. Du ansvarar för att vidareutveckla marknads- och kommunikationsarbetet i syfte att öka försäljningen och gäst- och kundnöjdheten.

Du har ledningsansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Din ledning av avdelningarnas medarbetare är viktig, där medarbetarnas välmående, kompetensutveckling och medskapande är avgörande för en god långsiktig resultatutveckling. Du ansvarar även för bolagets internkommunikation.

Du är en viktig och synlig representant för bolaget i relevanta affärs- och branschsammanhang lokalt, regionalt och nationellt där du utvecklar bolaget som en närvarande och god partner.

Du rapporterar till vd/konstnärlig ledare och ingår i bolagets ledningsgrupp.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen behöver du ha:
• gedigen erfarenhet som chef inom branschen (som inkluderar personal- och ekonomiansvar)
• stort och relevant nätverk inom kultur-, mötes- och besöksnäring som bidrar till resultatutveckling för bolaget
• god ekonomisk förståelse
• god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av B2B-försäljning
• högskoleutbildning eller motsvarande relevant utbildning

Vi söker dig som arbetar affärsmässigt och resultatinriktat med ett starkt eget driv. Du har en väl utvecklad kreativ och strategisk förmåga och arbetar därför strukturerat, uthålligt och vill vara med och påverka. Du är samtidigt en ledare som har förmågan att stötta och utveckla dina medarbetare och deras kompetens. Du leder dina medarbetare genom ett positivt och coachande ledarskap och bygger aktivt välfungerande team. För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös och tycka om högt tempo, korta beslutsvägar och uppskatta en framåtblickande miljö. Du uppskattar att representera bolaget mot omvärlden och att driva försäljning för att uppnå goda resultat.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
• Henrik Lillsjö, vd/konstnärlig ledare på henrik.lillsjo@ukk.se
• Hans Röllgårdh, HR-specialist Uppsala kommun på telefon 018-727 22 83 eller på mail hans.rollgardh@uppsala.se.

Under perioden 1/7-2/8 kan det vara svårare att få tag på någon av oss men maila gärna i så fall så ringer vi upp så fort vi har möjlighet.

Sista ansökningsdag är 2024-08-11 men urval sker löpande, ansök därför gärna så snart som möjligt. Intervjuer är planerade att genomföras under vecka 33 och 34.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Om vår organisation

Mer information om vår organisation hittar du här.

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen ”Sök jobbet” nedan.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan