Hoppa till huvudinnehållet

Flerårigt stöd för konst- och musikfestival i Uppsala

Digital konst i regionen

Inför höstens festival har videodesignern Johannes Ferm Winkler och konstnären Peder Bjurman skapat ett storskaligt digitalt konstverk baserat på bilder av flera hundra uppsalabor. Verket ”All Eyes” kommer att projiceras på fasaderna på två av Uppsalas mest kända byggnader: UKK och slottet. ”All Eyes” kopplar samman festivalen, Uppsalas institutioner och invånare från hela regionen.

Om konstnärerna

Johannes Ferm Winkler har arbetat med scenkonst, som VJ och med monumentalprojektioner på de flesta teatrar och operahus i Sverige, bland annat på Dramaten, Operan, Cirkus Cirkör och Orionteatern och internationellt bland annat i USA.

Peder Bjurman, som är konstnärlig ledare för Otherworldly, är också internationellt verksam som regissör och manusförfattare och visade videoverket The Air Loom på förra årets festival. Under årets festival visas även hans verk Slow Walker på UKK.

Upplev verket

Verket kan ses från Uppsala Konsert & Kongress, våning 6, från Uppsala konstmuseum/slottet och från olika håll i staden. 

Verket visas under följande tider:
Fredag 20 oktober, 18.00–23.00
Lördag 21 oktober, 18.00–23.00

Om festivalen

Otherworldly är en spekulativ framtidsvision, en hypotetisk utsaga, sedd genom konst och musik. Det är en hybridisering som blandar uttryck och idéer, och låter dem mötas och mutera. Projektet leds av konstnären och initiativtagaren Peder Bjurman och musikern och kompositören Christian Hutchinson Berg.

Med stöd av Kulturrådet/Regional Utveckling.

Har du frågor? Kontakta oss