Hoppa till huvudinnehållet

Nils Landgren i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress

– Jag är stolt och glad över att få möjligheten att arbeta med UKK, säger Nisse från ett övergångsställe i Hamburg där han just nu befinner sig. Det finns en enorm potential i huset och det ska bli spännande och roligt att få vara en del av, och kanske till och med utvidga, den potentialen framåt! 

UKK:s vd och konstnärlige ledare Henrik Lillsjö har bjudit in Nisse för att under 2023 kuratera ett antal konserter.

– Nisse har enormt skarpa och känsliga tentakler när det kommer till nyskapande musik och han har ett exceptionellt stort kontaktnät som spänner över hela världen, säger Henrik. Att vi kontrakterat Nisse för att kurera delar av vårt program tillsammans med oss känns lyxigt och inspirerande!  

Nisse Landgrens uppdrag på UKK spänner över hela 2023. I nuläget planeras minst fyra programpunkter som alla har tre saker gemensamt: Internationellt, första gången i Sverige och gränsöverskridande. Jazz och kammarmusik i möte med andra musikaliska uttryck står i centrum. Men Nisse själv kommer inte att stå på scenen, i alla fall inte planerat. 

– De improviserade elementen är genomgående i de programförslag vi diskuterar just nu så vem vet? Kanske dyker jag upp på scenen i alla fall, avslutar Nisse innan Herr Gårman slagit om till grönt och det är dags att rusa vidare. 

Välkomna programinfiltratörer 

Uppsala Konsert & Kongress inleder en rad spännande och kreativa samarbeten under 2022. Genom samverkan med aktörer som är specialister inom sina respektive områden stärker och vässar UKK:s sin musikprofil ytterligare. Dessa specialister blir UKK:s förlängda programavdelning och kommer att infiltrera UKK:s programarbete på bästa tänkbara sätt under de kommande åren! 

Mer om Nils ”Nisse” Landgren 

Trombonisten Nils ”Nisse” Landgren har en ojämförlig bakgrund som musiker, solist och frontman i bl a Nils Landgren Funk Unit. I slutet av 90-talet inledde han sitt samarbete med NDR Big Band I Hamburg, först som sektionsmusiker och senare som konstnärlig rådgivare, en roll som han också axlat för den prestigefyllda Jazzfest i Berlin och för Bohuslän Big Band. 2012 tillträdde Nils som konstnärlig ledare för den tyska Jazz Baltica Festival. Han har förärats med två medaljer av Kung Carl XVI Gustaf: Litteris et Artibus och Medaljen för tonkonstens främjande. Nils är hedersdoktor vid Karlstad Universitet och professor vid Hochschule für Musik und Theatre i Hamburg. 

Mer om Nils Landgren: 
http://www.nilslandgren.com/

 

 

 

Har du frågor? Kontakta oss