Hoppa till huvudinnehållet

Ny satsning på UKK – Musikalhörnan! Premiärgäst: Tommy Körberg

Musikalhörnan – Tema: Svenska musikaler 17 januari 2020, 19.00
Special guest: Tommy Körberg 

Musikalhörnan – Tema: Broadway 21 februari 2020, 19.00
Special guest: Petra Nielsen

Biljettsläpp fredag 8/11 2019

Hans Marklund är bl. a regissör, koreograf och textförfattare. Han står bakom en mängd krogshower åt artister som After Dark, Magnus Uggla, Lena Philipsson, Jerry Williams, Lill-Babs och Jill Johnson. Hans Marklund är även mannen bakom tretton säsonger av succéföreställningen R.E.A. (Roligt.Elakt.Aktuellt) på Hamburger Börs. Han har en ojämförlig erfarenhet av att arbeta med musikal. show och revy. I TV gör Hans ofta de stora evenemangen och galorna, som Allsång på Skansen och Melodifestivalen.

– Jag älskar musikaler och undervisar i Musikalhistoria så jag kan verkligen berätta för publiken så man får med sig historierna runt sångerna och handlingen och personliga erfarenheter, säger Hans. Jag tror många kommer att tappa hakan över hur mycket talang det finns hos dagens svenska musikalartister. Det blir gåshud, skratt och applåder och känslan av att man var där när just det där fantastiska hände.

– En mer passande och kunnig konnässör i ämnet musikal än Hans ”MrShowbizman” Marklund går inte att finna, säger Daniel Sallmander, producent på UKK. I kombination med namnkunniga gäster, ett erfaret husband och ett pärlband av nyfunna talanger som sjunger örhängen från kvällens tema ger vi en skräddarsydd helkväll för alla sinnen.

Program:

18.30 Restaurangen öppnar.

19.00 Hans Marklund inleder och berättar om kvällens tema med roliga videoklipp omgivna av intressanta historier ur svensk musikalhistoria, tätt sammanflätad med Hans egen karriär. Kvällens gäst Tommy Körberg välkomnas upp på scenen och i ett uppsluppet samtal med Hans Marklund delar han med sig av sin långa historia på våra musikalscener. Kanske bjuder också Tommy på en sång eller två?

Paus – möjlighet till påfyllning av mat och dryck

Husbandet under kapellmästare Johan Mörk tar över rodret och ger oss en bukett av handplockade musikalartister som framför varsin låt på kvällens tema.

Cirka 21.00 avslutar vi kvällen.

På premiärkvällen 17 januari är kvällens tema svenska musikaler och gästen Tommy Körberg. Musikalhörnans husband består av kapellmästare Johan Mörk samt Tobias Johansson och Jonatan Lindh.

 

Hans Marklunds tre tips för att värma upp inför premiären av Musikalhörnan

  1. Lyssna på ”Du måste finnas” ur ”Kristina från Duvemåla” – Ett stort dramatiskt ögonblick med en fantastisk sång och text från Björn & Benny, med en makalös Helen Sjöholm. Det inte många vet är att Helen fick låten bara några dagar innan premiären, då regissören Lars Rudolfsson tyckte att det saknades något i slutet. Och det blev en omedelbar klassiker.
  2. Titta på – Gå in på YouTube och titta på ”From This Moment On” ur musikalen ”Kiss Me Kate” från 1953 Ett av de bästa sång-och dans-nummer jag vet. Hermes Pan har gjort koreografin och Ann Miller, Bob Fosse, Bobby Van och Tommy Rall dansar så det gnistrar om det.
  3. Lyssna på ”Blue Skies” med Sam Harris. En låt som lanserades av Al Jolson i den första ljudfilmen ”The Jazz Singer” – men då väldigt tunt och raspigt och med en affekterad sångstil. Sam Harris lyfter låten till nya höjder i ett suveränt arrangemang av Peter Matz och låten bara växer och växer och Sam sjunger skjortan av sig. Gåshud.

Musikalhörnan fortsätter under flera tillfällen i vår. 

Har du frågor? Kontakta oss