Hoppa till huvudinnehållet

Premiär för Nassim Non Stop på konserthuset!

Mello-konsert med Nassim & husbandet

Nu kööööör vi! I Stora salen blir det konsert där Nassim och hans bästa musikerkompisar försöker hinna med så många mellohits som möjligt. Du som sitter i publiken får vara med och välja – kanske blir det just din favorit som spelas? På scenen ser du några riktiga supermusiker som har spelat och sjungit med de flesta av Sveriges största artister i just Melodifestivalen och andra populära tv-program som Let’s Dance och Idol.

Nassim presenterar stolt: Joanna Perera, sång, Jonas Gröning, keyboard och sång, och Michael Blomqvist, gitarr, slagverk och sång.

Efter konserten blir det efterhäng där du kan träffa Nassim och hans gäster, snacka musik och ta bilder!

Mello-disco med DJ Choco Canel

Dansgolv för hela familjen med en av landets mest anlitade DJ:s! Bästa DJ Choco Chanel får oss att sjunga, gunga och dansa till mello-låtar och andra härliga hits.

Gör din egen musikvideo med Henny & Madelene

Välkommen in i vår stopmotion-verkstad och gör en egen liten mello-musikvideo där du själv är stjärnan! Med mobilkamera och skrivare kan barnen förvandla en selfie till en animationsfigur i papper. Sen pysslar, klipper och animerar vi med stopmotion-teknik. Glam, glitter och paljetter – eller varför inte nitar och mantlar? Vi har material för de flesta smaker, det enda ni behöver kunna är att hantera sax, tuschpenna och limstift.

Konstpedagogerna Henny och Madelene finns på plats och hjälper er att komma i gång så att barn och föräldrar tillsammans kan skapa sina egna stopmotion-klipp att ta med hem!

Mello-karaoke med Maria & Matilda

Sitter du bänkad i tv-soffan varje lördag? Drömmer du om att stå på mello-scenen? Här har du chansen att stå mitt i rampljuset och sjunga mellohits av Theoz, Cornelia Jacobs och Samir & Viktor och andra favoriter av Babblarna och Grannen Måns. Det finns garanterat något för både stora och små sångstjärnor! Tillsammans med låtskrivaren Maria Broberg (som har skrivit flera låtar till Eurovision Song Contest!) bjuder vi in till en härlig stund fylld av glitter, glamour och sköna toner – karaokefest när den är som bäst!

Pop-up-konserter med Kulturskolan

Elever och lärare från Uppsala kulturskola dyker upp på flera scener under dagen och spelar ett härligt program. Det blir sköna jazzstandards, svängig funk, vackert klassiskt för cello och piano och blandad musik för blockflöjtsensemble!

Mer skoj i huset!

Dessutom fyller vi huset med aktiviteter, lekar, spel och roliga överraskningar! Ta en snygg bild i vårt coola fotobås, utmana familjen i rundpingis eller ta det bara lugnt en stund i chillhörnan.

Restaurang & café

Restaurangen har öppet kl. 11–13 och serverar en familjevänlig minibrunch och fika. Resten av dagen är det öppet med fikaservering.

Tider och information: 

10.00–15.00 UKK är öppet för Nassim Non Stop-besökare.
10.00–13.00 Aktiviteter, DJ och happenings i Sal D.
11.00–13.00 Restaurangen är öppen och serverar en familjevänlig minibrunch och fika. Caféservering övriga tider.
13.00–ca. 13.45 Konsert “Nassim Non Stop” i Stora salen.
ca. 14.00–15.00 “Efterfest” i Sal D, träffa Nassim och musikerna.

Obs! Kl. 10.00–15.00 är huset bara öppet för Nassim Non Stop-besökare och för att komma in krävs en Nassim Non Stop-biljett. Alla aktiviteter och konserten i Stora salen ingår i biljetten. Mat och dryck ingår ej, men finns att köpa i restaurangen. Med reservation för ändringar.

Mer om Nassim Non Stop hittar du på ukk.se/nassim

 

Om Nassim Al Fakir

Nassim Al Fakir är programledare, musiker och skådespelare. Han har medverkat i flera tv-produktioner som Let’s Dance, Bäst i test och som programledare för SVT Play-sändningarna under Idrottsgalan. Men allra mest känner vi nog Nassim från hans medverkan i barnens favorit Bolibompa och som den svenska rösten till björnen Paddington och Olof i Frost.

Al Fakirs är en genommusikalisk familj och Nassim började spela piano redan vid fyra års ålder. Sedan var det trummor och slagverk som gällde innan tv-karriären tog fart. Nassim har belönats med Stockholm Stads hederspris för Kulturarbete för barn och unga 2020 med motiveringen: ”Nassim Al Fakir är den trummande, sjungande och dansande multibegåvningen som vigt sitt konstnärskap åt musikalisk glädjespridning bland landets alla barn. /…/ I mötet med den unga publiken uppstår magi i form av ett kollektivt konstverk av smittande rytm och bus. Det funkar att trumma, sjunga och dansa om allt!” Han har även tilldelats Alfons-Bokalen med motiveringen ”Med värme, humor och vetgirighet väcker han intresset för musik och rytm hos barn från noll till nittionio år”.

På senare år har Nassim stått värd för ett antal succéshower för barn och familj, inte minst Klara, färdiga, konsert som spelats för utsålda hus på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Har du frågor? Kontakta oss