Hoppa till huvudinnehållet

UKK satsar på ännu mer vegetariskt!

När medarbetarna i restaurangen på Uppsala Konsert & Kongress fick i uppdrag att skissa på ett nytt matkoncept för lördagar blev resultatet grönt. Helt grönt! På UKK jobbar man sedan länge med miljö och hållbarhet, och ser också ett större och större intresse från besökare kring dessa frågor. 

– Som Svanen-märkt restaurang ställs det hårda krav på oss vad gäller hållbarhet, och då även råvaror. Sedan i höstas mäter vi också co2-utsläpp per portion under luncherna vilket skapat en ökad medvetenhet hos gästerna, hos medarbetarna och inte minst våra kockar i skapandeprocessen, berättar Robin Akrap, food and beverage manager på UKK. Det har lett köket till att upptäcka nya smaker samtidigt som vi minskar utsläppen. Smaker som vi nu vill visa upp på vår nya, gröna brunch.  

På den nya gröna brunchen serveras en buffé av kärleksfullt tillagade vegetariska rätter, röror, sallader och plock. Varmt och kallt. Pannkakor och sötsaker. Och självklart finns det lördagsbubbel och finkaffe att beställa därtill för den som är sugen!

– Vi ville skapa ett nytt koncept som passar alla, barn som vuxna, köttätare som vegan samtidigt som vi skapar en medvetenhet kring vegetariska alternativ. Utöver detta vill vi också ta chansen att visa upp några av våra leverantörer. Sen har vi självklart också en pysselhörna för barnen, avslutar Robin. 

Vid premiären finns också en av UKKs lokala leverantörer på plats. Skogsbackens ost bjuder på smakprover och det finns också möjlighet att köpa med sig deras produkter hem. 

Brunchen serveras på lördagar mellan 11.30 – 14.30 och kostar 225 kr. 
Barn upp till 15 år betalar 10 kr per år (1 år -10 kr, 2 år – 20 kr osv.)

Premiär lördag 23/2. Därefter lördagarna 2/3, 9/3, 16/3, 30/3, 6/4, 13/4, 27/4 & 4/5

 

Har du frågor? Kontakta oss