Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 24 november 2018
14:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Ako sjunger kvinnligt

Ständigt aktuella ako - Anna-Karin Nytell Oldeberg - är tillbaka med pärlor ur den kvinnliga låtskatten.

Sångerskan och artisten Anna-Karin ”ako” Nytell Oldeberg ger här tillsammans med musikerna Lisa Grotherus, Anders Bromander, och Anders ”Grosse” Grotherus en glad och intim konsert med musiklyrik i UKKs Café.

Sköna pärlor ur den kvinnliga låtskatten!

Programmet innehåller texter och toner av bl a Karin Boye, Barbro Hörberg, Monica Z, Monica Dominique, Anna-Maria Lenngren, ako, Kie Wirenholt, Lisa Grotherus m.fl.

Anna-Karin Nytell Oldeberg med artistnamnet ”ako” är en uppländsk sångerska, artist, allsångsledare och tonsättare. Hon föddes i Tierp 1965, växte upp i Funbo och är sedan 1990 bosatt i centrala Uppsala med sin familj. Ako har mottagit Uppsala kommuns hedersmedalj för sina insatser (2014) och i år tilldelades hon även Gösta Knutsson stipendiet med motiveringen: ”Uppsala kommuns Gösta Knutsson-stipendium tilldelas Anna-Karin Nytell Oldeberg för att hon ständigt fyller Uppsalas barn med glädje över musiken och sången, till exempel i produktioner om uppsalaprofilerna Maja Gräddnos och Carl von Linné”.

Lisa Grotherus är en professionell musiker och kompositör. Klarinett och basklarinett är hennes huvudinstrument, men hon spelar också tenorsaxofon och uppträder sig som vokalist. Som komponist skriver Lisa musik till egna band och teater och film. Efter att ha börjat på jazzscenen spelar Lisa blues, pop, folk och världsmusik i flera svenska och europeiska band. Som teatermusiker har Lisa stor erfarenhet av att arbeta med scenkonst.

Anders ”Grosse” Grotherus är en musikant och musiklärare som hanterar både bas, gitarr, flöjt och nyckelharpa med en enorm spelglädje. Spelar i flera grupper i Uppsala och leder kören Tonprakt.

Anders Bromander är och har varit professionell pianist och klaverspelare i 30 år. Den största delen av sitt musicerande har han ägnat åt jazzmusik. Han har turnerat som frilanspianist och ackompanjatör i olika jazz-, latin- och folkmusik-ensembler både i Sverige och utomlands. Idag är han anställd i Domkyrkoförsamlingen som organist och med ansvar för Vindhemskyrkan. År 2006 utgav han CD-skivan ”Like Cotton” i eget namn. En CD som fick strålande recensioner.

Datum & tid

24 november 2018 14:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 150 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande: 116 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med ako
Medverkande
Anna-Karin ”ako” Nytell Oldeberg, Lisa Grotherus, Anders ”Grosse” Grotherus, Anders Bromander

Information