Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 11 oktober 2018
20:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Al Di Meola Opus Tour

En av världens främsta gitarrister besöker Uppsala Internationella Gitarrfestival 2018.

Al Di Meola är en av världens absolut främsta gitarrister och återkommande gäst vid Uppsala Internationella Gitarrfestival. I februari släppte han sitt nya album OPUS som omedelbart placerade sig i toppen på Billboards jazzlista i USA. Nu gör han ännu ett efterlängtat återbesök med sitt band för att fira festivalen femton års jubieum med konsert och en exklusiv clinic.

Uppsala Internationella Gitarrfestival är idag en av världens mest inflytelserika festivaler med gitarrmusiken i centrum. I år firar festivalen 15-årsjubileum och alla gitarrälskare kan se fram emot ett händelserikt år med gitarrmusiken i centrum.

Al Di Meolas enastående karriär som sträcker sig över fyrtio år har han gjort sig känd som en av jazzens och fusionmusikens mest framträdande virtuoser.

Al Di Meola har ständigt utforskat nya musikaliska områden. Hans kärlek till den brasilianska musiken lyser igenom på flera album och hans möte och vänskap med den store tangomästaren Astor Piazzolla inspirerade honom till en ny utvecklingsfas i gitarrspelet och plattorna.
Piazzollas tango nuevo har även varit en inspirationskälla till flera av låtarna på OPUS, men som alltid med di Meolas egen personligt färgade och virtuosa fantasirikedom i centrum. Al de Meola säger dessutom att OPUS är början på en ny era i hans liv och ”för första gången i livet har jag varit lycklig när jag komponerat”.

Tillsammans med John McLaughlin och Paco De Lucia bildade Al Di Meola The Guitar Trio, som i början av 1980-talet tog gitarrspelet till hittills oöverträffade nivåer. Han var en av medlemmarna i supergruppen Return to Forever med Chick Corea, Stanley Clarke och Lenny White. Han har också spelat med artister som Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Steve Winwood, Herbie Hancock och många fler.

Läs mer om hela festivalen: www.uppsalagitarrfestival.se

Heldagspass och festivalpass: secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=94PBE1XVXPLU43Y

Datum & tid

11 oktober 2018 20:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 525 kr (inklusive serviceavgift)
Ungdom under 26 år: 426 kr (inklusive serviceavgift)
Konsertbiljett + clinic 17.00, ordinarie: 750 kr (inklusive serviceavgift)
Konsertbiljett + clinic 17.00, ungdom: 611 kr (inklusive serviceavgift)

Heldagspass och festivalpass finns tillgängliga.

Övrigt
Konserten är en del av Uppsala Internationella Gitarrfestival 2018. Föreläsning/workshop kl 17.00 (separat biljett krävs), konsert 20.00. Onumrerad placering - festivalpass/heldagspass ger tidigare entré till salongen.
Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival
Medverkande
Al Di Meola

Information