Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 2 september 2018
18:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Alinea – Pontus Carron med vänner

Pianisten Pontus Carron bjuder in oss till en afton som inleds i mörker och avslutas i ljus.

Pianisten Pontus Carron bjuder in oss till en afton som inleds i mörker och avslutas i ljus. Pontus bjuder på såväl soloverk som kammarmusik och jazz. Det blir en kväll där det finns plats för överraskningar och många nya tankar. Du är bjuden!

Pontus inleder i mörker. Ensam vid flygeln ger ha sig i kast med några av 1900-talets främsta kompositörer. Glass. Schubert. Debussy.

Därefter förflyttar vi oss mot ljuset och cellisten Kristina Winiarski, violinisten Philip Zuckerman och violasten Isidora Timotijevic ansluter. Tillsammans med Pontus framförs kammarmusik av Brahms. Samtidigt kan publiken passa på att ta ett litet glas, småprata och njuta av musiken – precis som det var tänkt när musiken skrevs en gång i tiden.

Som avslutning på kvällen förlorar vi oss i jazz, som är en stor del av Pontus väsen även om han själv inte spelar. Jazzmusiker som Pontus handplockat tar över scenen och han själv tar plats hos oss i publiken.

Om Pontus:
Efter studier på Södra Latins gymnasium för Ann-Sofi Klingberg antogs Pontus Carron vid Kungl. Musikhögskolan där han tog sin kandidatexamen våren 2015. De senaste åren har han studerat på masterprogrammet vid Kungl. Musikhögskolan/Edsberg. Våren 2018 gjorde han sin debutkonsert i Grünewaldsalen i Konserthuset i Stockholm.

Genom åren har Pontus fått en rad priser i internationella pianotävlingar som Citta di San Doná di Piave Piano Competition och Stockholm International Music Competition och mottagit flertalet stipendier från bl.a. Kungliga Musikaliska Akademien och Svenska Frimurarorden. Han har framträtt i alla de nordiska länderna, Tyskland, Spanien och Italien och varit solist med bl.a. Matteus Symfoniorkester och Edsbergs Kammarorkester. Han är också en mycket aktiv och flitigt anlitad kammarmusiker och har medverkat vid Båstad Kammarmusikfestival och Sandvikens Kammarmusikfestival och tillsammans med cellisten Kristina Winiarski mottagit 3:e pris i Swedish International Duo Competition 2017.

Kvällen är en del i det fleråriga samarbetet mellan UKK och Kungl Musikhögskolan.

Datum & tid

2 september 2018 18:00

Längd
Cirka 2 timmar och 30 minuter
Biljettpris

Fri entré, platsbokning krävs. Begränsat antal platser.

Övrigt
Konserten är en del av ett flerårigt samarbete mellan Uppsala Konsert & Kongress och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Kungliga Musikhögskolan
Medverkande
Pontus Carron (piano), Philip Zuckerman (violin), Isidora Timotijevic (viola), Kristina Winiarski (cello), Leo Lindberg (piano), Mats Sandahl (kontrabas), Karl Henrik Ousbäck (trummor)

Information