Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 10 november 2018
18:30
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Alla är sämst – av och med Mattias Alkberg

En musikföreställning i två akter av och med artisten och poeten Mattias Alkberg.

Alla är sämst är en två timmar lång musikföreställning av och med Mattias Alkberg. Två akter där Alkbergs musik från sina 15 år som soloartist löper som en röd tråd.

Alla är sämst handlar om tiden. Inte bara samtiden utan tiden som kontext, som begrepp och som argument. Finns tid? Finns kronologi? Vad är frihet? Vad är fångenskap? Vad är livet?
Det handlar också om ensamheten, sportkillarna, kulturtanterna, grannarna, vännerna, familjerna, maskinerna, borgarna, hajarna, vargarna, borgarna, klackarna, lönerna, drönarna, stjärnorna och så vidare och så vidare. Om att skriva ut och bort sig själv, allmängiltiggöra.
Och om musiken såklart. Att lyssna och känna sig lyssnad på.
Mattias Alkberg och hans band delar scenen med skådespelaren Kristine Gulbrandsen. Manus är skrivet tillsammans med Linda Wincent som också står för regi. Föreställningen är en samproduktion mellan Teg Publishing, United Stage och Norrbottensteatern. De första kvällarna äger rum i Alkbergs hemstad Luleå för att sedan tas på en turné ute i landet för sammanlagt 20 speltillfällen.

Mattias Alkberg är artist och poet. Han har sedan 1992 släppt 28 album och åtta böcker. Tidigare har föreställningarna Mattias Alkbergs Begravning och Personer satts upp på bland annat Dramaten och Orionteatern. Med Alla är sämst tar Alkberg för första gången ett samlat grepp på hela sitt musikaliska verk.

Datum & tid

10 november 2018 18:30

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 325 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande: 250 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner
Medverkande
Mattias Alkberg – artist, textförfattare och kompositör, Linda Wincent – regissör, Anders Teglund – exekutiv producent, Teg Publishing, Alexander Öberg – konstnärlig ledare Norrbottensteatern, Kalle Nyman – musiker, Mats Lundstedt – musiker, Anton Nyström – musiker, Elin-Alexandra Sundström – musiker, Jonathan Lundberg – musiker

Information