Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 5 november 2023
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Ane Brun – The 20th Anniversary Tour

Ane Brun firar 20 år som artist med en stor Europaturné som når Uppsala i november 2023. Support act: Shadi G.

Ane Bruns stora publik här i Uppsala såväl som runtom i världen har en och annan högtidsstund att vänta under nästa år. 2023 firar nämligen den norsksvenska artisten 20 år av turnerande och skivutgivning! Det uppmärksammas med en omfattande Europaturné och under året släpper hon också flera samlingar på olika teman – och det hintas dessutom om att helt nytt material är på gång!

Ane Brun om 20-årsjubileet: ”Jag firar 20 år som artist 2023! Vilken resa det har varit! Mitt debutalbum kom i maj 2003, och sedan dess har jag släppt totalt 84 album, singlar och samlingar på min egen label Balloon Ranger Recordings. Detta vill jag fira på ett storslaget sätt. Med start i september nästa år åker jag och mina fantastiska musiker ut på The 20th Anniversary Tour. Vi kommer spela de bästa låtarna från hela min karriär. Jag hoppas vi ses där ute på vägarna!”

Debutalbumet Spending Time with Morgan hyllades av kritikerna och presenterade Ane Brun som en särskilt personlig singer-songwriter-röst. En röst som för varje efterföljande skiva alltmer har tagit ut svängarna musikaliskt och som vunnit en stadigt växande publik även internationellt. I november 2022 släppte hon albumet Nærmere med norska översättningar av hennes engelska material. Resultatet blev ett knippe tolkningar med ett varmt sound och stämningsfulla texter på dialekt. Nya favoriter som hon nu kan lägga till sin redan stora repertoar att välja ur till jubileumsturnéns setlista!

Support act: Shadi G

Shadi G är en persisk-svensk singer/songwriter & producent. Hon skapar en blandning av Pop, Jazz & R&B/Soul-musik och är känd för sitt unika sätt att blanda de olika genrerna med sina persiska rötter. Efter att ha släppt sin debutsingel Lost startade Shadi G sitt eget skivbolag Goldamin Records. Shadi G släppte senast hennes EP Conversations, Pt. 2 vilket blev starten på hennes karriär som en av de mest intressanta nya akterna att titta på från den svenska R&B-scenen. Spelar i ca 15-20 minuter innan Ane Brun.

Evenemanget har en åldersgräns på 13 år.

Datum & tid

5 november 2023 19:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 475 kr
Studerande: 355 kr
Musikens Hus Vänner: 355 kr

Övrigt
Åldergräns: 13 år. Support act: Shadi G.
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Ane Brun

Information