Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 15 oktober 2021
20:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Årets stora hyllning till Astor Piazzolla – 100 år

En hyllningskonsert till Astor Piazzolla - Argentinas viktigaste kompositör.

Hyllningskonsert till Astor Piazzolla 100 år!

Som en av höjdpunkterna hyllar Uppsala Internationella Gitarrfestival Astor Piazzolla, Argentinas viktigaste kompositör som spred sin version av tangon över hela världen och in i de musikaliska finrummen. Hans musik representerar dessutom Buenos Aires själ, människorna där och deras sätt att leva sina liv. Vi firar Piazzolla med en storslagen hyllningskonsert med flera namnkunniga internationella artister!

”Tangon är sorg som dansas”, skrev den store tango-poeten Enrique Santos Discépolo. Men tango är också vild passion, extas, förtärande melankoli och smärta. Och det är på allvar.
Vi får uppleva hans dubbelkonsert för bandoneon, gitarr och kammarorkester. Vacker och suggestiv musik fylld av allt som kännetecknar tangon: passion, extas, förtärande melankoli och smärta.

Dessutom framförs under festivalen Piazzollas underbara hyllning till sin hemstad: ”De fyra årstiderna i Buenos Aires”, Las Cuatro Estaciones Porteñas för soloviolin och orkester. Virtuos musik som likt förebilden Vivaldis De fyra årstiderna gestaltar hur stämningarna i staden skiftar med årstiderna. Här finns hettan, längtan, dansen, glädjen. Men också rofyllda stunder, och en dos vemod.

Medverkande
Roberto Aussel, gitarr
Leticia Moreno, violin
Jens Lundberg, bandoneon
Alejo Falces, sång
Tallinn Chamber Orchestra
Dirigent, Christian Karlsen

Läs mer om hela festivalen: www.uppsalagitarrfestival.se

Datum & tid

15 oktober 2021 20:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 560 kr (inklusive serviceavgift)
Ungdom:  455 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival

Information