Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 4 februari 2018
16:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

BACH!!! – Isabelle Faust

Tre dagar, tre solister och tre utropstecken.

Ett svårslaget tillfälle att få njuta av Bachs samtliga solosviter för piano, cello och violin – live, i rad och under en helg – med solister som tillhör det absoluta toppskiktet i världen: Andreas Brantelid, Christian Ihle Hadland och Isabelle Faust.

Johann Sebastian Bach (1685-1750) har påverkat och influerat musiker och kompositörer i århundraden. Hans närvaro går ofta att spåra långt utanför det vi räknar som konstmusik. Under en helg i februari synar vi denne ojämförlige gigant med lupp och presenterar hans mest avskalade verk i helfigur. UKK bjuder på en minst sagt sällsynt möjlighet och en stor tugga fantastisk musik: Johann Sebastian Bachs samtliga solosviter för cello, piano och violin!

– Många som spelar fiol, piano eller cello har spelat solopartitorna och sonaterna av Bach, men väldigt sällan får man chans att höra dessa live – och framförallt inte alla på en gång. Att höra tre fullfjädrade instrumentalister spela alla sex solopartitorna på respektive instrument på en kväll är en utmaning och en unik chans! Missa inte detta, säger Stefan Holmström, producent för projektet på Uppsala Konsert & Kongress

Vi ser alltså fram emot tre monumentala konserter där ett storartat konstnärskap möter tre extraordinära solister.

Fredag 2/2 19.00 Sal B
Cellisten Claudio Bohórquez spelar J.S. Bachs sex solocellosviter BWV 1007-1012.

Lördag 3/2 18.00 Sal B
Pianisten Christian Ihle Hadland spelar J.S. Bachs sex solopartitorna för piano BWV 825 – 830.

Söndag 4/2 16.00 Sal B
Violinisten Isabelle Faust spelar J.S. Bachs partitor och sonater för soloviolin BWV 1001–1006.

Den internationellt erkända cello solisten Claudio Bohórquez ersätter Andreas Brantelid som måste ställas in på grund av av sjukdom. Vi är mycket glada att Claudio Bohórquez med mycket kort varsel kommer att framföra J.S. Bachs sex solocellosviter BWV 1007-1012 (enligt tidigare program).

Isabelle Faust – violin
“Her sound has passion, grit and electricity but also a disarming warmth and sweetness that can unveil the music’s hidden strains of lyricism …” /New York Times
En av världens främsta violinister! Isabelle Faust, född 1972 i Esslingen, Tyskland, vann prestigefyllda solisttävlingar redan som mycket ung. 1993 kammade hon hem förstapriset i Paganini Contest och blev snart inbjuden att samarbeta med världens ledande orkestrar, så som Berlin Philharmonic, Boston Symphony Orchestra, NHK Symphony Orchestra Tokyo för att nämna några. Hennes repertoar är imponerande och omfattar allt från J.S. Bach till samtida musik av Ligeti, Lachenmann och Widmann. Under sin lysande karriär har hon gång efter annan jobbat med välkända dirigenter som John Eliot Gardiner och Daniel Harding.

Datum & tid

4 februari 2018 16:00

Längd
Cirka 2 timmar och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 250 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 188 kr (inklusive serviceavgift)

Paketpris alla tre konserter: 550 kr (inklusive serviceavgift) – Köp paketbiljett här!

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner
Medverkande
Isabelle Faust

Information