Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 7 mars 2019
21:00
Sal D

Cherrie

Dubbelt Grammisnominerade Cherrie tar över Norden med sin #RNB4Utour.

Efter 1,5 års turnerande över stora delar av världen – inklusive spelningar på SXSW och Red Bull Festival i Chicago – och det hyllade skivsläppet ”Araweelo” är R&B-stjärnan Cherrie hetare än någonsin. Med sitt dubbelt Grammisnominerade album – och en hjärtemoji från självaste Rihanna för videon till ”163 För evigt” – gör sig Cherrie redo för att bjuda på mer. I mars tar hon med sig brorsan K27 på Skandinavienturné och ger 11 konserter fram till slutet av april.

Cherrie som under åren erhållit flertalet nomineringar och priser från både Grammis och P3 Guld har onekligen nått stjärnstatus i både Sverige och runt om i världen. Framgångarna till trots har hon aldrig förlorat kontakten med uppväxtorten Rinkeby och den inre gemenskap som inspirerat starkt till hennes texter och sound. En gemenskap som fyller henne med kärlek, engagemang och energier hon gärna delar med sig av på scenen.

#RnB4Utour startar i Dalarna i mars och hinner besöka både Oslo och Reykjavik innan turnéavslutningen i Lund. Med följer brorsan och rapparen K27. När K27 släppte låten “Robbery” postade Cherrie kommentaren “Enligt mig var du alltid husets största stjärna! Älskar dig lillebror jalla ta över nu!!!!!”. Förutom K27 backas Cherrie av ett liveband under ledning av Mats Sandahl. Denna konsert presenteras i samband med UKK:s för-firande av Internationella kvinnodagen.

Senast aktuell är hon med singeln ”Kungsliften” ihop med Fricky. 2018 kom hennes andra album ”Araweelo” som gav henne två Grammisnomineringar för Årets Artist och Årets Pop. 2017 vann hon pris i P3 Guld och Grammis för årets hiphop/soul och sommarpratade i Sveriges Radio P1. Året därpå hade SVT Edit-serien Cherrie – ut ur mörkret premiär på SVT Play. En serie där Cherrie ville lyfta människorna bakom statistiken när medier rapporterar om dödsskjutningar. Hon ville inspirera andra med sin musik och visa en väg ut ur mörkret. I serien kunde tittaren följa artisten på turné men också hem till Rinkeby.

Sagt om albumet ”Araweelo”:

”Cherrie är den mäktiga drottningen i svensk historia”
Nöjesguiden, 6/6

”Sherihan har hittat hem”
Gaffa, 5/6

”Cherrie har ett så precist, så inkännande sätt att uttrycka förortens både samhälleliga utanförskap och inre gemenskap att det är omöjligt att inte känna igen sig om man någonsin vuxit upp eller levt i en”
DN, 4/5

”Så länge det finns artister som Cherrie finns det hopp”
Aftonbladet, 4/5

”Araweelo låter som Cherries stora genombrott”
Expressen, 4/5

”Vi har ingenting liknande”
VF, 4/5

”Äkta och slående”
Borås Tidning, 4/5

Datum & tid

7 mars 2019 21:00

Biljettpris

Fri entré.

Övrigt
Denna konsert presenteras i samband med UKK:s för-firande den 7:e mars av Internationella kvinnodagen 8:e mars. Åldersgräns 13 år.
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Cherrie, K27

Information