Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 29 januari 2022
21:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Christian Sands

Lyxig pianojazz utlovas när Christian Sands gör sverigedebut i eget namn.

Sands kompositioner rör sig från stillsam, poetisk pianojazz som flirtar med 70-talets diton till storslagna, biffiga låtar där trion fyller ut klangvärlden på ett närmast symfoniskt vis. Det är dynamiskt, coolt och lyxigt. Och det är snyggt, så snyggt!

Jazzälskare som njutit av basisten Christian McBrides trio har med all säkerhet stött på pianisten Christian Sands. Sina unga år till trots är Sands allt annat än en rookie. Han har spelat in flera skivor i eget namn och anlitats av stora jazznamn som Gregory Porter och Esperanza Spaulding. Det här är riktigt lyxig, matig och härlig pianojazz!

På senaste skivan ”Be Water” (2020) har Sands inspirerats av vatten och dess många uttryck. Från porlande bäckar till kraftfulla hav. Skivan är hans nionde album i eget namn och det tredje på labeln Mack Avenue Records. Konserten på UKK blir Sands första i Sverige med den egna trion.

Christian Sands Trio:
Christian Sands – piano
Yasushi Nakamura – bas
Clarence Penn – trummor

Evenemanget är en del av Vinterjazzen och ett festivalpass krävs för entré. Se hela programmet och köp ditt festivalpass här.

Datum & tid

29 januari 2022 21:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress och Uppsala Jazz Club i samarbete med Björn Sjödin

Information