Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 21 september 2018
19:00
UKK - Stora salen
  • Samtal

Factfulness

Tio knep som hjälper dig att förstå världen - ett föredrag i Hans Roslings fotspår.

Bibliotek Uppsala och UKK inleder ett helt nytt samarbete där de gemensamt bokar aktuella, relevanta och spännande författare. Först ut är Ola och Anna Rosling, aktuella med boken Factfulness.

-Biblioteket har ett läsfrämjande uppdrag och en hängiven publik, men ofta är bibliotekets lokaler för små för våra arrangemang. Vi är mycket glada över det här samarbetet med UKK som möjliggör att vi gemensamt kan främja litteraturen i ett större format. Extra roligt är att vår första bokning har Uppsala-anknytning, säger Madeleine Banks, producent på Bibliotek Uppsala.

Samarbetet inleds med att Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund berättar om deras senaste bok Factfulness, som skrevs tillsammans med professor Hans Rosling innan hans bortgång i februari 2017.

I boken visar de varför vi ständigt missförstår världens utveckling och hur vi kan göra för att rätta till våra vanligaste missförstånd. Författarna utgår ifrån tio misstag hjärnan gör. Till exempel vår tendens att dela upp världen i två läger och vårt antagande att saker blir värre med tiden. De kartlägger också hur vi kan bryta med våra tankefel och bli mer faktaorienterade. Metoden de presenterar, ”Factfulness”, handlar helt enkelt om den till synes enkla vanan att bara hysa åsikter som grundas i fakta.

Hans Rosling var professor i internationell hälsa och hans föreläsningar har uppmärksammats och hyllats av hela världen. Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund är skapare till de presentationer som han och hans far Hans Rosling haft succé med runt om i världen. Nu fortsätter Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund arbetet med att genom föreläsningar och undervisningsmaterial sprida en faktabaserad världsbild som alla kan förstå.

Välkommen till ett spännande föredrag där Ola och Anna går i Hans Roslings fotspår!

Datum & tid

21 september 2018 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 150 kr (inklusive serviceavgift).

Arrangör
Bibliotek Uppsala i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund

Information