Hoppa till huvudinnehållet
Måndag 18 februari 2019
14:00
UKK - Sal C
  • Ungdom

Fanzineworkshop med Ika Johannesson & Elena Wolay

Sportlov - UKK:s husockupant Elena Wolay håller en fanzineworkshop tillsammans med Ika Johannesson. För gymnasieungdomar i åldrarna 16-19 år. Fri entré, platsbiljett krävs.

En eftermiddag under sportlovet möter gymnasieelever journalisten och tidningsskaparen Ika Johannesson tillsammans med husockupant Elena Wolay i en fanzineworkshop.

Ika Johannesson är en svensk journalist, publicist, programledare och författare och har under flera år varit verksam inom kulturjournalistik med specialinriktning inom populärmusik och hårdrock. Ika har också skrivit i Dagens Nyheter och Expressen. Hon var medgrundare, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Sex, som gavs ut åren 2002–2007. Hon var även med och startade reportagetidningen Filter, där hon var redaktör 2007–2010.

Hon medverkade 2002 i den första säsongen av musikprogrammet Studio Pop i Sveriges Television, där hon 2010–2013 verkat som redaktör för kulturprogrammet Kobra och sedan 2013 är programledare för Kulturnyheterna.

Elena Wolay är en av UKK:s husockupanter och ligger bakom livescenen, fanzinet, festivalen och barnteatergruppen Jazz Är Farligt. Hon är en kreativ kraft i Sveriges alternativa musik- och klubbscen. Alltid med den fria musiken och den radikala konsten i centrum.

* Husockupant = person utan formell besittningsrätt för en byggnad, bosätter sig i den eller använder den varaktigt. I juridiken kallas detta ibland för ”besittningsrubbning” eller ”olaga intrång”. På UKK betyder det att en noga utvald kreatör konceptualiserar och skapar tillsammans med UKK och inspireras av rummens möjligheter. Ett spännande, helt lagligt, intrång av kreativitet och utveckling.

Datum & tid

18 februari 2019 14:00

Längd
Cirka 3 timmar
Biljettpris

Fri entré, platsbiljett krävs.
För åldrarna 16-19 år.

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress

Information