Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 10 oktober 2019
21:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Freak Kitchen feat. Mohini Dey

Freak Kitchens senaste album Confusion To The Enemy kom förra hösten och följdes av en turné runt välden. Men nu är de tillbaka igen och vi har den stora förmånen att få uppleva dem tillsammans med en av jazzvärldens just nu mest uppmärksammade unga musikprofiler, Mohini Dey.

Den indiska basisten Mohini Dey är inget annat än en sensation! Hon är 22 år men redan världsartist som bjudits in att spela med en lång rad internationella supermusiker: Steve Vai, Quincy Jones, Simon Phillips, Stanley Clarke, Jordan Rudes, Dave Weckl, Mike Stern, listan går att göra hur lång som helst och omfattar även indiska artister som Salim Sulaiman, Clinton Cerejo, Neeti Mohan, Amit Trivedi, Sunidhi Chauhan, Shreya Ghoshal, Arijit Singh och många fler.

Mohini Deys spel tangerar gränsen till vad som är möjligt. Samtidigt är allt hon gör musikaliskt genomtänkt, aldrig överlastat eller poserande. Nu besöker hon Uppsala Internationella Gitarrfestival och framträder tillsammans med de lika extremvirtuosa hårdrockarna från Göteborg, Freak Kitchen. Sedan starten i början av 1990-talet de förnyat rocken med att ta in nya influenser och skapat ett helt unikt sound. De turnerar över hela världen och frontmannen Mattias IA Eklund pryder omslagen på de allra mest prestigefyllda gitarrmagasinen. Liksom Mohini Dey har också Freak Kitchen framträtt med världsgitarristen Steve Vai. Och det gjorde de just här, på Uppsala Internationella Gitarrfestival i samband med tioårsjubileet 2013.

Datum & tid

10 oktober 2019 21:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 420 kr inkl. serviceavgift

Ungdom: 315 kr inkl. serviceavgift

Konserten är en del av Uppsala Internationella Gitarrfestival. För att köpa festivalpass och få mer information, besök uppsalagitarrfestival.se.

Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival
Medverkande
Freak Kitchen, Mohini Dey

Information