Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 8 december 2017
20:00
UKK - Restaurangen
  • Musik

Jazzhörnan: Isabella Lundgren

Djupt och känslofullt när en av landets främsta jazzvokalister gästar Jazzhörnan.

En ny jazzscen i Uppsala presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK. Jazzhörnan bjuder på högkvalitativa konserter, levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck!

Om Isabella Lundgren:
”Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt. Med en helt naturligt flödande tajming och en lågmäld men mycket uttrycksfull frasering.” /Dan Backman, SVD

Isabella Lundgren växte upp i Värmland, men gav sig ut i den stora världen så fort hon bara kunde. Som artonåring, redan då med en mogen jazzröst, korsade hon Atlanten år 2006 för att genom ett stipendium studera vid New School University for Jazz and Contemporary Music i New York. Det skulle inte dröja länge innan hon blivit en del av den lokala jazzscenen, och spelade med kända namn som Gavin Degray och Eddy Davis, Woody Allens egen bandledare.

2010 återvände Isabella till Sverige för att fördjupa sig i livets stora frågor vid Teologiska högskolan i Stockholm. Två år senare kom debuten och kritikerfavoriten ”It had to be you”, med sånger ur den traditionella amerikanska låtskatten. Uppföljaren ”Somehow life got in the way” (2014) belönades med Orkesterjournalens Gyllene Skiva, och året därpå mottog Isabella Sveriges Radios pris Jazzkatten som årets musiker. 2016 förärades hon både med en Grammisnominering i kategorin årets jazz och en plats som sommarpratare i Sveriges Radio P1.

En djup och känslofull kväll väntar när en av landets främsta jazzvokalister gästar oss på Jazzhörnan!

Datum & tid

8 december 2017 20:00

Längd
Cirka 3 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 160 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Restaurangen öppnar 18.00
Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Isabella Lundgren, Filip Ekestubbe, Niklas Fernqvist, Daniel Fredriksson

Information