Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 21 september 2018
20:00
UKK - Restaurangen/Sal D
  • Musik

Jazzhörnan: Andreas Hellkvist Trio

Jazzhörnan bjuder på högkvalitativa konserter, levande jamsessions i en skön atmosfär

Andreas Hellkvist har med åren blivit något av ett fenomen bakom Hammondorgeln och har kunnat ses i en mängd olika sammanhang, både i Uppsala, ute i landet och på nätet.

Här får vi höra honom i en trio med Samuel Hällkvist (gitarr) och Daniel Olsson (trummor). Formatet är det för orgeljazz typiska orgel-gitarr-trummor, men soundet är mestadels inte så typiskt för en sådan trio. Musiken baseras kring Andreas egna kompositioner och rör sig i gränslandet mellan jazz, fusion och blues. Medlemmarna har känt varann och spelat ihop på olika sätt i många år, men trion bildades formellt när Andreas släppte sin skiva ”Finally!” 2016. Eftersom det i år också är 20 år sen Andreas gjorde sin första jazzkonsert i Uppsala blir detta också ett sorts jubileum.

Inlevelse, virtuositet och lekfullhet – oavsett vilken stil det rör sig om är Andreas Hellkvists kännetecken desamma. En allt större publik förundras och häpnar över vad han åstadkommer med en orgel och hur han får den att låta – men det dynamiska omfånget, simultankapaciteten då både händer och fötter dansar över klaviaturer och pedaler och det sväng som uppstår ur allt detta. Ett framträdande är för publiken ofta en upplevelse för både öron och ögon, och det är få som går oberörda från en konsert. På Youtube har hans klipp, ofta då ensam vid orgeln, hundratusentals visningar från hela världen.

Samuel Hällkvist, sedan många år bosatt i Köpenhamn, är en jazzgitarrist som aldrig varit rädd för att gå sin egen väg. En musikant med integritet och mod att våga utmana normer och traditioner men heller inte rädd att hålla sig till dem ifall sammanhanget så kräver. Han var den sista som fick “Jazz I Sverige”-stipendiet 2010 och har producerat och spelat på en mängd skivor, däribland många intressanta internationella samarbeten.

Daniel är en mångsidig jazztrumslagare som figurerar i många olika musikaliska sammanhang. Det gör honom till den ideala trummisen i denna grupp, eftersom musiken spänner över ett brett spektrum, från råsvängig jazz och funkiga beat till ballader. Med ett stort mått spontanitet och ett stabilt sväng gör han denna trio komplett.

Jazzhörnan presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK oh bjuder på högkvalitativa konserter, levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck!

Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl 18.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl 20.00. Det brukar serveras mustig gryta. Från 22.00 är det jamsession med fri entre!

Datum & tid

21 september 2018 20:00

Längd
Cirka 3 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 175 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Andreas Hellkvist, orgel, Samuel Hällkvist, gitarr, Daniel Olsson, trummor

Information