Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 26 januari 2018
20:00
UKK - Restaurangen
  • Musik

Jazzhörnan: Bernt Rosengrens Quartet

En av de största inom svensk jazz någonsin!

En ny jazzscen i Uppsala presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK. Jazzhörnan bjuder på högkvalitativa konserter, levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck! Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl. 18.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl. 20.00. Det brukar serveras mustig husmanskost.

Bernt Rosengrens Quartet har existerat i drygt 15 år och turnerat i hela Skandinavien. Gruppens fyra skivor har alla höjts till skyarna av jazzkritiker och ”I’m Flying” belönades 2010 med ”Gyllene skivan”, årets bästa jazzskiva!

Bernt Rosengren räknas som en av de största inom svensk jazz någonsin. Han debuterade tidigt – redan som 17-åring spelade han med ”Ungdomsorkestern” på Newportfestivalen där Louis Armstrong var gästsolist. Han var med och bildade gruppen Jazzclub ’57 som var verksamma ända in på 90-talet. Bernt har genom åren jobbat storheter som Krystof Komeda, Lars Gullin, Doug Raney, Don Cherry samt alltid spelat med egna projekt och konstellationer. Bernt har erhållit fem ”Gyllene skivor” – något som ingen svensk musiker gjort. Den första fick han 1964 för solodebuten ”Stockholm Dues” och den senaste 2009 för CDn 2009 ”I’m Flying”.

Stefan Gustafson är utbildad på Musikhögskolan, Stockholm. Stefan jobbar som pianolärare på Södra Latin och Musikhögskolan och har spelat med musiker som Maffy Falay, Krister Andersson och Christina Gustafsson.

Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister och har genom åren jobbat med ”alla”, såsom Monica Zetterlund, Arne Domnérus, Putte Wickman, Bernt Rosengren och med utländska solister som Clark Terry, Toots Thielemans, Kenny Barron, Doug Raney och Eddie Daniels. Hans har turnerat över hela världen och återfinns på ca 150 CD-skivor. 2009 kom Hans första solo-CD ut (Bassic Instinct) med bland andra Georg Riedel och Kjell Öhman.

Bengt Stark gick på Ingesunds Musikhögskola där han utbildade sig både inom jazz och klassisk musik. Bengt har spelat med de flesta inom svensk jazz och också med musiker som till exempel Kenny Drew, Horace Parlan, Ken Peplowski, Clark Terry. Bengt är sedan över 20 år huvudlärare i trumset/jazz på Musikhögskolan, Stockholm.

(Foto: Lasse Seger)

Datum & tid

26 januari 2018 20:00

Längd
Cirka 3 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 175 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Bernt Rosengren, Stefan Gustafson, Hans Backenroth, Bengt Stark

Information