Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 11 december 2020
20:00
UKK - Restaurangen/Sal D
  • Musik

Jazzhörnan: Fredrik Lindborg trio & stråkkvartett

Upplev magin av svensk jazz när den är som bäst tillsammans med Fredrik Lindborg trio och stråkkvartett.

Spirit of Swedish jazz
Musik av Lars Gullin med Fredrik Lindborg trio och stråkkvartett

Fredrik Lindborg trio tillsammans med den fantastiska stråkkvartetten skapar sagolikt vacker musik med mycket glädje, ett stänk av svenskt vemod och ovanpå det, ett amerikanskt sväng.

En av våra största musiker genom tiderna, Lars Gullin, spelade och komponerade främst inom jazzen men han behöll även en fot i den klassiska musiken och folkmusiken. Denna unika blandning lyfts fram i arrangemangen som huvudsakligen har skapats av Fredrik Lindborg.

Trion, som i andra sammanhang kallas för LSD (Lindborg, Sjöstedt & Daniel) är en av Sveriges mest progressiva jazzgrupper och har turnerat på många håll i världen. De är kända för sitt enastående samspel där bandet låter som en röst. Bland de som hyllar trion kan till exempel nämnas Jason Marsalis. Även den store Sonny Rollins har utryckt sin uppskattning av LSD.

Stråkkvartetten består av musiker av världsklass; Daniel Migdal – violin, Henrik Naimark-Meyers – violin, Ylvali Zilliacus – viola och Amalie Stalheim – cello, vilka alla regelbundet är solister med olika orkestrar och konstellationer på de stora scenerna, inte bara i Sverige utan runt om i världen. Amalie Stalheim spelade vid Klassisk AW tillsammans med pianisten David Huang 18 oktober 2019.

Trion och kvartetten bildar tillsammans en enhet som ger nya dimensioner av den svenska jazzens arv. Välkomna!

Datum & tid

11 december 2020 20:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 280 kr (inklusive serviceavgift)

Medlem i Uppsala Jazz Club: 150 kr (inklusive serviceavgift). Medtag legitimation

Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Fredrik Lindborg – barytonsaxofon, tenorsaxofon och sopransaxofon, Martin Sjöstedt - bas, Daniel Fredriksson - trummor, Daniel Migdal - violin, Henrik Naimark-Meyers - violin, Ylvali Zilliacus - viola, Amalie Stalheim – cello

Information