Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 27 september 2019
20:00
UKK - Restaurangen/Sal D

Jazzhörnan: Indra Rios Moore

Är du svag för snygg, lyxig, härlig vokaljazz och texttolkning i världsklass – missa inte när Indra Rios Moore gästar Jazzhörnan i höst!

Hon jobbade som servitris i New York när kärleken slog till i form av den danske jazzsaxofonisten Benjamin Traerup. Tillsammans flyttade de till Danmark och började spela med basisten Thomas Sejthen. Publiken växte snabbt och 2012 tilldelades Indra den danska ”grammisen”, Danish Music Award, för bästa vokaljazzskiva, ett tungt pris i jazzvokaliststarka Danmark. Sedan dess har hon fortsatt att vinna mark både i Skandinavien och i Europa. Hennes andra skiva ”Heartland” hyllades som ett av årets starkaste album av både London Sunday Times och The London Telegraph.

Skivan ”Carry My Heart” spelade hon in, med tungt hjärta och stor oro inför framtiden, efter det senaste presidentvalet i USA. Skivan är fylld av fantastiska tolkningar av andra artister (inte minst en briljant version av popdrottningen Robyns hjärtsnörpande ”Be Mine”). Indra och hennes medmusiker skapar en stark musikalisk röd tråd mellan låtar av Steely Dan, Johnny Nash, Duke Ellington, the Isley Brothers och Claus Oberman.

Jazzhörnan, som presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK, bjuder på högkvalitativa konserter och levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck!

Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl 18.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl 20.00. Det brukar serveras mustig gryta som serveras fram till 19.30. Från 22.00 är det jamsession med fri entré!

Datum & tid

27 september 2019 20:00

Längd
Cirka 3 timmar och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 175 kr (inklusive serviceavgift)
Medlem Uppsala Jazz Club: 95 kr

Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Indra Rios-Moore - sång, Benjamin Traerup - saxofon, Thomas Sejthen - bas, Uffe Steen - gitarr, Knut Finsrud - trummor

Information