Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 6 december 2019
20:00
UKK - Restaurangen/Sal D

Jazzhörnan: – Jacob Karlzon Trio

Här finns energi och nyfikenhet, dynamik och melankoli, enorm spelskicklighet och ett stort kunnande om ljud, koncept, produktion, komposition… Med andra ord: helgjutet!

Han är en av våra mest omtalade och uppskattade jazzpianister, lägg därtill en framstående kompositör och kapellmästare. Jacob Karlzon väver sömlöst samman improvisationskonstens oförutsägbarhet med popens omedelbara tilltal. Här finns energi och nyfikenhet, dynamik och melankoli, enorm spelskicklighet och ett stort kunnande om ljud, koncept, produktion, komposition… Med andra ord: helgjutet!

Jacob Karlzon slog igenom i slutet av 1990-talet med debuten ”Take your Time”. Han har jämförts med Keith Jarrett, Bill Evans och Jan Johansson, men Jacob Karlzon står stadigt i sitt eget namn. Han har släppt flera hyllade album och gjort uppmärksammade samarbeten med namn som Bob Berg, Billy Cobham och Kenny Wheeler. 2012 valdes han in i den anrika internationella Steinway Artists, bara är en i raden av många utmärkelser och priser. En improvisatör av rang och en av Europas mest spännande pianister gäster Jazzhörnan tillsammans med sin trio i höst!

Jazzhörnan, som presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK, bjuder på högkvalitativa konserter och levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck!

Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl 18.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl 20.00. Det brukar serveras mustig gryta som serveras fram till 19.30. Från 22.00 är det jamsession med fri entré!

Datum & tid

6 december 2019 20:00

Längd
Cirka 3 timmar och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 175 kr (inklusive serviceavgift)
Medlem Uppsala Jazz Club: 95 kr

Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Jacob Karlzon Trio

Information