Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 8 november 2019
20:00
UKK - Restaurangen/Sal D

Jazzhörnan: Julian Lage

Hans spelskicklighet, glädje och livliga improviserande kan tända eld på vilken publik som helst.

En självklar musikant med enorm teknisk skicklighet. Men Julian Lages fingerfärdighet skymmer inte den lekfulla och nyfikna musikaliteten. Den genomsyrar allt han gör, oavsett om det är jazz, blues, klassiskt eller bluegrass.

Julian blev hypnotiserad av gitarren redan som femåring och övade flitigt varje dag. I dokumentären ”Jules At Eight” (1996) berättar en åttaårig Julian om den enda dag då han inte spelat gitarr – en dag då han istället åkte tåg. ”Jag ångrar den dagen”, säger han innan han fortsätter leka med sin elgitarr.

Begrepp som underbarn kan kännas lite slitet, men i Julian Lages fall är det ett faktum. Han var verkligen ett häpnadsväckande gitarrunderbarn. Nu är han vuxen, men fortfarande ett under! Hans spelskicklighet, glädje och livliga improviserande kan tända eld på vilken publik som helst. På Jazzhörnan i höst är det dags för oss i Uppsala.

”one of jazz’s breezier virtuosos, possessed of an unflappable technical facility and a seemingly boundless curiosity” New York Times

Jazzhörnan, som presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK, bjuder på högkvalitativa konserter och levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck!

Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl 18.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl 20.00. Det serveras mustig gryta fram till 19.30. Ikväll är det inget jam efter konserten.

Datum & tid

8 november 2019 20:00

Längd
Cirka 3 timmar och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 175 kr (inklusive serviceavgift)
Medlem Uppsala Jazz Club: 95 kr

Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Julian Lage

Information