Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 29 mars 2019
20:00
UKK - Restaurangen/Sal D

Jazzhörnan: Sisters of Invention feat. Ida Sand

Jazzhörnan bjuder på högkvalitativa konserter, levande jamsessions i en skön atmosfär

Sisters of Invention är en svensk duo som utgörs av systrarna Malin och Karolina Almgren. Under de senaste åren har de samarbetat med en rad kända musiker och artister och hyllats i både Sverige och internationellt för sitt unika sound. 2016 vann systrarna Euroradio Jazz Competition i Amsterdam och hösten 2017 mottog de Sveriges Radios pris Jazzkatten i kategorin ”Årets grupp”.

Med en förkärlek för att blanda genrer, uttryck och influenser skapar Sisters of Invention musik som är både färgstark och svängig, poetisk och sårbar, men alltid med en personlig prägel. Sättningen består till grunden av trumset och saxofon, detta toppas sedan med sång, loopar och sampling-pad. I höstas släppte Sisters of Invention sin senaste skiva – SOL.

Ida Sand, jazzsångerska och pianist, har rönt stor och välförtjänt uppmärksamhet och framgång. Med sammanlagt fyra egna skivor på tyska skivbolaget ACT och flertalet samarbeten med Nils Landgren, placerar sig Ida Sand som en av Sveriges mest internationellt kända jazzsångerskor.

Tidigt fångad av jazzen inspirerades sångerskan och pianisten av Stevie Wonder, Donny Hathaway och Aretha Franklin. Hon rör sig sömlöst mellan jazz, blues, funk och gospel och mixen utgör en oemotståndlig helhet. Med sin uttrycksfulla röst och sitt fantastiska pianospel berör Ida Sand, ända in i hjärterötterna.

Jazzhörnan, som presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK, bjuder på högkvalitativa konserter och levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck!

Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl 18.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl 20.00. Det brukar serveras mustig gryta som serveras fram till 19.30. Från cirka 22.15 är det jamsession med fri entré!

Program (med reservation för ändringar):
18.00 Dörrar
20.00 Set 1, ca 45 minuter
20.45 Paus, cirka 20 minuter
21.05 Set 2
21.50 Paus, cirka 25 min
22.15 Jam-session
23.15 Jam-session slut

Datum & tid

29 mars 2019 20:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 175 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl 18.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl 20.00
Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Sisters of Invention: Malin och Karolina Almgren, Ida Sand

Information