Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 14 februari 2020
20:00
UKK - Restaurangen/Sal D
  • Musik

Jazzhörnan:Anna Gréta Sigurdardottir & Max Schultz

Anna Gréta och Max möts i en nordisk jazz, lyrisk och öppen för spontanitet, improvisatoriskt samspel samt vacker intimitet.

Isländska pianisten Anna Gréta Sigurðardóttir flyttade till Stockholm från Island 2014 och ett år senare träffade hon gitarristen Max Schultz på en gemensam spelning. De bestämde sig då för att träffas och spela några originallåtar som duo. Den fina samklangen mellan nylonsträngad gitarr och flygel blev utgångspunkten för detta projekt. Med tiden utökades sättningen med saxofon, bas och trummor, dock fortfarande helt akustiskt.

Det färdiga resultatet blev en skiva där Anna Gréta och Max möts i en nordisk jazz, lyrisk och öppen för spontanitet, improvisatoriskt samspel samt vacker intimitet. Komposition, arrangemang och improvisation är tätt sammanflätade till en helhet, men hela tiden med piano och gitarr i centrum.

Anna Gréta Sigurdardóttir (f.1994) är född och uppvuxen på Island. Som barn fick hon en
klassisk skolning, men under tonåren tog intresset för jazzmusiken överhanden. Hon har
studerat på jazzlinjen på Islands musikskola och därefter på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.
Anna Greta har trots sin unga ålder hunnit samarbeta med många av landets absoluta
toppmusiker, både som pianist och kompositör. Som exempel kan nämnas Håkan Broström, Magnus Lindgren, Susanna Risberg, Norrbotten Big Band, New Places Orchestra, Elaria Big Band m.fl.
Anna Gréta har fått flera priser och utmärkelser, i augusti 2019 fick hon Monica Zetterlund stipendiet som ges till en ung och lovande jazzmusiker i Sverige, 2018 fick hon Faschings vänner stipendiet och 2015 fick hon isländska musikpriset som “Årets nykomling” inom jazz och blues-genren. Anna Gréta är
nominerad till “P2 Jazzkatten” av Sveriges Radio som “Årets Nykomling” 2019.

Max Schultz (f. 1960) är en svensk jazzgitarrist som spelar och komponerar musik inom såväl jazz-, blues- och popgenren. Han började spela gitarr vid 10 års ålder efter att ha sett en konsert med Jimi Hendrix i Stockholm och turnerade 1979 med bandet Rena vätskor. Därefter engagerades Max Schultz i gruppen Mynta där han under sju år utvecklades som jazzgitarrist och även kom i kontakt med indiska musikaliska influenser. Mynta turnerade såväl i Skandinavien som på internationella arenor som Montreaux Jazz Festival samt i Singapore, Bombay, Kuba och Nicaragua. 1993 vann Max Schultz Rikskonserters och Caprices utmärkelse Jazz i Sverige och spelade in en egen skiva med Joakim Milder (sax), Christian Spering (bas) och Magnus Grahn (trummor) – en konstellation som senare döptes till Max Schultz band. Max Schultz har samarbetat med andra jazzmusiker och artister som Håkan Broström, Herbie Hancock, Bob Moses, Nils Landgren, och Esbjörn Svensson, Svante Thuresson, Anna Nederdahl och Tommy Körberg. Max Schultz har även arbetat som studiomusiker på inspelningar med Marie Fredriksson, Rebecka Törnqvist och andra artister. Max Schultz är nominerad till “P2 Jazzkatten” av Sveriges Radio som “Årets Musiker” året 2019.

Anna Gréta Sigurðardóttir – piano
Max Schultz – gitarr
Joakim Milder – saxofon
Christian Spering – kontrabas
Magnus Gran – trummor

Jacob Karlzon slog igenom i slutet av 1990-talet med debuten ”Take your Time”. Han har jämförts med Keith Jarrett, Bill Evans och Jan Johansson, men Jacob Karlzon står stadigt i sitt eget namn. Han har släppt flera hyllade album och gjort uppmärksammade samarbeten med namn som Bob Berg, Billy Cobham och Kenny Wheeler. 2012 valdes han in i den anrika internationella Steinway Artists, bara är en i raden av många utmärkelser och priser. En improvisatör av rang och en av Europas mest spännande pianister gäster Jazzhörnan tillsammans med sin trio i höst!

Jazzhörnan, som presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK, bjuder på högkvalitativa konserter och levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck!

Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl 18.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl 20.00. Det serveras en mustig gryta, vegetariskt al

Datum & tid

14 februari 2020 20:00

Längd
Cirka 3 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 175 kr (inklusive serviceavgift)
Medlem Uppsala Jazz Club: 95 kr

Arrangör
Uppsala Jazz Club i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Anna Gréta Sigurðardóttir - piano, Max Schultz - gitarr, Joakim Milder - saxofon, Christian Spering - kontrabas, Magnus Gran - trummor

Information