Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 25 maj 2018
20:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Jenny Wilson

En av våra starkaste och mest kompromisslösa indieröster.

Jenny Wilson har gång på gång bevisat att hon är en av vår tids starkaste röster. Sedan karriärens begynnelse har hon ständigt utmanat det som har varit, och aldrig dragit sig för att bjuda på något helt nytt och annat i sitt skapande. Det har i sin tur bidragit till att cementera hennes position som en av den skandinaviska indiescenens mest banbrytande och älskade artister. Under våren släpptes den nya singeln RAPIN*, hämtad från albumet ”EXORCISM” – Jenny Wilsons femte i ordningen. Nu kan vi meddela att Jenny Wilson gör tre spelningar på svensk mark med det nya givet i ryggen.

Jenny Wilson slog igenom som soloartist med albumet ”Love & Youth” år 2005. Sedan dess har hon med jämna mellanrum fortsatt att skämma bort sina lyssnare med den finaste av popmusik. Jennys Wilsons senaste album, ”Demand the impossible!”, släpptes 2013 och låg till grund för att Jenny Wilson nominerades i sju kategorier på Grammisgalan 2014. Av dessa vann hon hela tre – Årets album, Årets producent och Årets musikvideo. Den 23 mars släpper Jenny Wilson till mångas stora glädje sitt nya album ”EXORCISM.” Vilken väg hon väljer att ta denna gång, vilka ljud hon väljer att utforska och vilka teman hon väljer att behandla återstår att se, men med den nya singeln RAPIN* som smakprov tycks vi återigen ha ett banbrytande album att vänta.

Datum & tid

25 maj 2018 20:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 250 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande: 193 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Åldersgräns 13 år. Middagsbiljett inkluderar bokad sittplats närmast scenen. Entré för middagsgäster 18.00, övrig publik 18.45.
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Jenny Wilson

Information