Hoppa till huvudinnehållet
Tisdag 10 april 2018
20:00
UKK - Restaurangen
  • Musik

Jojje möter Magnus Lindgren och Amanda Ginsburg

Jojje och hans gäster spelar varandras favoritmusik i nya tappningar och tolkningar.

Jojje möter… Magnus Lindgren och Amanda Ginsburg

Under några tisdagskvällar i vår flyttar Jojje Wadenius in hos oss tillsammans med hela sin stora musikfamilj. I serien Jojje möter varvas personliga samtal om musik med minnen från diverse turnéer. Det bjuds på unika musikaliska möten då Jojje och hans gäster spelar varandras favoritmusik i nya tappningar och tolkningar. En smula trams – men framför allt: Fantastisk musik!

Denna gång gästas Jojje av jazzmusikerna Magnus Lindgren och Amanda Ginsburg. På scenen står självklart också det svängiga Cleobandet. På scenen kör vi igång klockan 20, men kom gärna en stund innan det börjar – och kom hungrig, restaurangen är öppen från 18.

Magnus Lindgren, född 1974 i Västerås, är en svensk jazzmusiker, kompositör och arrangör med huvudinstrumenten saxofon, flöjt och klarinett. Magnus började sin bana i Västerås Musikklasser och utbildade sig vidare på Västerås musikgymnasium och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han bildade sin egen kvartett 1997 och gjorde skivdebut 1999 med Way Out.

För albumet Paradise Open (2001) erhöll Magnus en Grammis, Sveriges Radios pris som årets bästa svenska jazzalbum och Orkesterjournalens Gyllene Skiva. Magnus arbetar även utanför jazzen och har bland annat skrivit musik till 2003 års Nobelfest, arrangerat musik till Berlinerfilharmonikerna och deras 25-årsjubileum av Kammermusiksaal
samt spelat in skivor med nujazzduon Koop. Med Batucada Jazz som släpptes 2009 får han sitt internationella genombrott. Magnus har spelat med ett antal internationellt erkända musiker, däribland Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Marie Fredriksson, Ivan Lins och Barbara Hendricks.

Amanda Ginsburg, nominerad till P2 Jazzkatten 2017 som ”Årets nykomling”, har nu släppt debutalbumet ”Jag har funderat på en sak”.

2017 var ett händelserikt år för Amanda Ginsburg. Skivbolaget Ladybird (Naxos) fick snabbt upp ögonen för henne och en första singel, ”Havsmelodi”, släpptes i våras.

Efter att ha blivit nominerad till Årets Nykomling av P2 Jazzkatten kom hon i höstas ut med ännu en singel, ”Flykten från vardagen” som g’stades av Nils Landgren. Den 2a februari släpptes debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” och omvärlden dröjde inte med sin förtjusning.

DNs Johannes Cornell gav albumet en 4a i betyg och skrev: Det är musik som vinner mycket på just språket, men tilltalet är också musikaliskt okonstlat och direkt… Men Ginsburg har sin egen timbre och en närhet till sin musik och sina texter som känns distinkt personlig.

Så här säger Nils Landgren om Amanda Ginsburg:
– Jag fick en förfrågan av skivbolaget att spela ett solo på en för mig okänd sångerskas debutalbum. Bad att få lyssna och slogs av hennes totala närvaro, chosefria sångsätt och självklara musikalitet. Beslutet var lätt. Amanda Ginsburg är en riktig stjärna.

Amanda är uppvuxen i Stockholm, ett sladdbarn i en stor musikalisk familj. Trots att hon har studerat musik sen hon var tio år kom drömmen om en musikkarriär först efter att hon tog studenten vid musiklinjen på Södra Latin. Hösten 2011 började Amanda på jazzmusikerprogrammet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och där kom också en chans och en längtan efter att skapa ett eget uttryck genom musiken.

Datum & tid

10 april 2018 20:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 250 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande: 208 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Restaurangen öppnar 18:00 för besökare med biljett till konserten.
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Kom dbql Musikproduktioner
Medverkande
Jojje Wadenius - gitarr, Lars ”Larry” Danielsen - bas, Jesper Nordenström - keyboards, Per Lindvall – trummor, Gäster: Magnus Lindgren och Amanda Ginsburg

Information