Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 14 oktober 2018
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

José González solo

En av Sveriges mest älskade artister ger solokonsert under Uppsala Internationella Gitarrfestival.

När José González för femton år sedan gjorde sin egen tolkning av The Knifes Heartbeats blev det en katapultstart på hans karriär. Efter den succén har hans stjärnstatus bara blivit starkare för varje år. Nu kommer han till Uppsala internationella Gitarrfestival för en exklusiv solokonsert.

– Känns superkul att bli bjuden till Uppsala internationella gitarrfestival! Den spanska gitarren har alltid varit central för min musik säger José González. Det ska bli särskilt kul med det öppna samtalet om bl a skapande med min gitarrlärare Paul Heltén.
Jag kommer att uppträda själv med gitarr, till skillnad från de andra konstellationerna jag haft de senare åren. De flesta låtarna är inspelade på det sättet och det är ljudbilden som folk främst förknippar mig.

Sedan släppet av sitt tredje soloalbum Vestiges & Claws 2015 har José González medverkat på soundtracket för The Secret Life of Walter Mitty, och bidragit med en strålande version av This is How We Walk On The Moon för Red Hot + Arthur Russells välgörenhetssamlingsskiva. Hans soloversion av Junip-spåret Far Away vann Best Song in A Game på Spike Video Awards.

Han har också turnérat och sålt ut arenor i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien och Nya Zeeland, inklusive två shower i Sydneys legendariska operahus, två shower i Walt Disney Concert Hall i Los Angeles, The Beacon Theatre i New York och Cirkus i Stockholm. Det blev stående ovationer från såväl publik som press. The Independent, El Pais, Dagens Nyheter och Hamburger Abendblatt, alla stämde in i hyllningskören.

José González har framfört sina många helt fantastiska låtar i en mängd olika konstellationer genom åren. Men oavsett om han har framträtt solo, med band eller med gruppen Junip har hans spröda känslomättade röst alltid haft en förmåga att nå fram till människornas hjärta.

Missa en av Sveriges mest älskade artister – solo!

Obs! Kl 17-18: Öppet samtal om skapande. Ett samtal om skapande mellan José González och hans gymnasielärare Paul Helltén. Samtalet äger rum i samma sal och samma biljett gäller för entré.

Datum & tid

14 oktober 2018 19:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 465 kr (inklusive serviceavgift)
Ungdom under 26 år: 380 kr (inklusive serviceavgift)
Heldagspass och festivalpass finns tillgängliga.

Övrigt
Kl 17-18: Öppet samtal om skapande. Ett samtal om skapande mellan José González och hans gymnasielärare Paul Helltén. Samtalet äger rum i samma sal och samma biljett gäller för entré. Konserten är en del av Uppsala Internationella Gitarrfestival 2018. Onumrerad placering - festivalpass/heldagspass ger tidigare entré till salongen.
Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival
Medverkande
José González

Information