Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 17 mars 2018
18:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Dans

K.R.O.P.P. goes Queer

Unika, kroppsliga uttryck som tänjer på gränserna runt identitet, kön och form.

SU-EN Butoh Company i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress presenterar K.R.O.P.P

Curator: SU-EN
Tema: K.R.O.P.P goes QUEER
Medverkande koreografer och konstnärer har unika, kroppsliga extrema uttryck som tänjer på gränserna runt identitet, kön och form. K.R.O.P.P lovsjunger kroppen i alla dess former och uttryck, mänskliga som konstnärliga.

Utdrag ur filmen ”Kiki”, med introduktion av Sara Jordenö, regissör
Samtal: SU-EN och medverkande

Dansparty med publiken som avrundning, kom i bekväma kläder och skor!

K.R.O.P.P-kvällen är ett kreativt och stimulerande möte mellan olika dans- och performancekonstnärer, deras verk och publiken! Varje tillfälle har specifika teman runt kroppen och konsten.

Medverkande konstnärer och koreografer:
Christopher Waldorf, voguing, USA
Christopher Waldorf har sin bas i New York, USA. Han mötte Ballroom-scenen 2007 och blev hänförd av Voguing. Sedan dess har han varit aktiv, har utvecklat sin egen stil och deltar i tävlingar. Förutom dans är hans passioner makeup, teckning och skådespeleri. Christopher kan ses i filmen ”Kiki” som K.R.O.P.P visar ett utdrag från.

Julischka Stengele, body art, Österrike
Julischka Stengele är en gränsöverskridande konstnär, baserad i Wien, Österrike. Hon uppträder, skriver, arbetar med fotografi, video och installationer, leder workshops och seminarier och curerar events. Hon beskriver sitt arbete som queer-feministiskt, och hon har visat sitt arbete i vitt skilda typer av miljöer i ett 20-tal länder.

Shade Bornbitter, dragqueen och DJ, Uppsala
Shade Bornbitter är en proffsminglare som har varit aktiv sedan tidigt 2000-tal. Husdruga på klubb Mums mums i Stockholm och klubb Pride i Uppsala där hon bland annat arbetat som DJ, värdinna, jurymedlem i dragtävlingar. Med sitt stora ego och sin vassa tunga har hon gjort sig ett välkänt namn på Sveriges hbtq-scen.

Lucky Slut Bonita, dragqueen och DJ Stockholm
Lucky Slut Bonita har varit ett stående inslag på klubb Mums Mums sen 2014. Hon har synts runt om i Stockholm på nattklubbar och kulturevenemang, iklädd allt från bubbelplast till disco-niqab. Lucky har medverkat i musikvideon till ”I Need a Man” av House of Wallenberg. Namnet kommer av en felsjungning av Madonnas hit ”La Isla Bonita”. I mötet mellan musik, kläder och överdrivet målad läppenna vill hon ständigt utmana den rådande tidsandan.

Sara Jordenö, Sverige/USA
Sara Jordenö, baserad i Boston, USA, är dokumentärfilmare, bildkonstnär, forskare och lärare. Hon arbetar ofta med marginaliserade grupper av människor från samhällets utkanter. Med bildkonst och feministisk teori som grund arbetar hon med en mängd olika projekt och seminarium och har deltagit utställningar internationellt, samt erhållit flera internationella och svenska utmärkelser och stipendier.

Baybay Shazay (Kenny Gustafsson), dragqueen Uppsala
Baybay Shashay är den glamourösa divan med de långa benen och det perfekta sminket. Ni kan se henne mingla runt på inneställena i sina härga klackar. Baybay är nog den trevligaste drugan i Sverige som gärna tipsar om smink och mode. Hon är Uppsalabaserad men syns ofta i Stockholms nattliv.

Med stöd av Uppsala kommun kulturnämnd, Kultur och bildning/Region Uppsala. Tack till RFSL och Centrum för genusvetenskap/Uppsala universitet.

ÖPPNA WORKSHOPS
RFSL och Café Colourful anordnar öppna workshops den 16/3 med gästartisterna till K.R.O.P.P. Se mer information på:

Christopher Waldorf: www.facebook.com/events/213773719203021/

Julischka Stengele: www.facebook.com/events/1618847061496360/

Datum & tid

17 mars 2018 18:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 80 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande: 63 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Mon no Kai/SU-EN Butoh Company och Musikens Hus Vänner med stöd av Uppsala kommuns Kulturnämnd, Kultur och Bildning.

Information